Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

Szorgos kis kezek 250 db facsemetét ültettek

Megjelenés: 2019.11.11

A Közép-Budai Waldorf Iskola 70 fős csapatával végeztünk élőhely-rekonstrukciós munkákat a Fóti-Somlyó Természetvédelmi Területen.

A gyerekek molyhos tölgy csemetéket ültettek egy korábban özönnövényekkel (akác, bálványfa) borított területen. Az elméleti és gyakorlati útmutatót követően háromfős csapatokban ültették el – igen szakszerűen - a kis csemetéket. Ezen kívül segédkeztek még két tucat madárodú kihelyezésében is, melyek a kis énekesmadarak megtelepedését szolgálják.

A munka végeztével kicsit piszkos kézzel, de jóleső fáradtsággal kanalazták a jó meleg gulyáslevest, ami a Fáy Présházban várta őket.

A program megvalósítását a „Szárazgyepek megőrzése Közép-Magyarországon” című LIFE12 NAT/HU/001028 LIFE+ Nature pályázat támogatta.
Az eszközöket és a gyerekek ellátását a Shannon Engine Support Hungary Kft. biztosította.

Kapcsolódó helyek

Fóti-Somlyó TT

A Gödöllői-dombvidék peremén valóságos hegy látszatát kelti a fóti Somlyó, amely piroxénandezit-tufából, édesvízi és miocén mészkőből, valamint löszös és homokos pannon üledékből épült fel. A terület egykor gazdag volt erdőségekben. Az északi lejtőláb löszös üledékén már csak kis foltban található meg a lösz szukcessziós sorozatának záró társulása a tatárjuharos löszpusztai tölgyes.

Tovább

Szárazgyepek megőrzése / Conservation of dry grasslands

Időszak: 2013.09.01 - 2020.08.31

Megvalósult

A pályázat célja a DINPI igazgatási területén található természetközeli szárazgyepek megőrzése, állapotának javítása. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság működési területén összesen kilenc helyszínen hajtunk végre élőhely-rekonstrukciós beavatkozásokat veszélyeztetett helyzetű gyepterületeken. A legfőbb problémák, melyek megoldását várjuk a pályázati tevékenységek végrehajtásától:

Tovább