Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

Sziklába vájt történelem

Megjelenés: 2023.09.26

<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;"><span style="color: #34495e;"><strong>Különleges program a Várnegyedben!</strong></span></p>

2023-ban újra megszervezésre kerül a 2020-ban nagy sikerrel bemutatott, izgalmas program, mely a Budai Várnegyed három különleges helyszínét mutatja be egy tematikus séta során. Az érdeklődők a Sziklakórház hátborzongató orvosi kellékei és drámai történeteit bemutató tárlatvezetése után Budai Vár-barlang természetes eredetű labirintusszerű pincéit járják be, majd végül a 800 éves Mátyás-templom kilátóteraszán élvezhetik a fővárosra tekintő kivételes panorámát.

A Budai Várnegyed a főváros talán legismertebb és legnépszerűbb turisztikai célpontja megannyi lenyűgöző történelmi, építészeti, kulturális és gasztronómiai attrakcióval. A Vár felszíni látnivalói alatt azonban egy nem mindenki számára ismert, több kilométer kiterjedésű barlangrendszer húzódik, mely több évszázad titkait rejti.

A program a Sziklakórház Atombunker Múzeumban kezdődik, a résztvevők a Sziklakórház földalatti létesítményének egykor szükségkórházként funkcionáló termeit járhatják be, ahonnan egy üvegajtón át léphetnek majd a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozó természetes barlangba.

A földalatti termek és folyosók hosszú során keresztül fény derül rá, hogy az évszázadok során hogyan alakultak át a természetes eredetű barlangüregek labirintusszerű pincékké, és hogyan hasznosították őket a legkülönfélébb módon a borospincétől a börtönön át az óvóhelyig.

Rövid pihenő után a közel 800 éves Mátyás-templom felé indulunk, célunk a templom 360 fokban körbejárható panorámaterasza lesz, ahonnan lehetőség nyílik megcsodálni Budapest esti fényekben úszó lenyűgöző látványát, és a város legszebb látnivalóit. Mindeközben megismerkedhetünk a templom tornyaival, történetükkel és a hozzájuk kapcsolódó legendákkal.

Fontos információk:

IDŐPONT: 2023. október 20, péntek A túrák 17:00-tól kezdve félóránként indulnak. A túra időtartama 1,5 - 2 óra.

TALÁLKOZÁS: Sziklakórház Atombunker Múzeum (1012 Budapest Lovas út 4/c)

Részvételi díj: 10 900 ft/fő     

<< JEGYVÁSÁRLÁS EZEN A LINKEN >>

Egy túrán maximum 15 fő vehet részt! Az egyes túrákon való részvétel a jelentkezés sorrendjében biztosított, melyről visszaigazoló e-malit küldünk minden esetben. 

A túrán 12 éves kor felett lehet részt venni!

Kapcsolódó helyek

Budai Vár-barlang

A Budai Vár-barlang Magyarország egyik legrendhagyóbb barlangja, amelynek mai arca az ember és természet közös, több százezer éves munkájának eredménye.

Tovább