Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

Séta és fórum a Sas-hegyen

Megjelenés: 2021.06.09

<p><span style="color: #34495e;"><strong>Tegnap egy kellemes esti séta során értékeltük a Sas-hegy déli lejtőjén megvalósított fejlesztéseinket.</strong></span></p>

A Life4oakforests európai uniós projekt keretében célunk a melegkedvelő molyhos tölgyes erdőszerkezet létrehozása mellett a rekreációs terület fejlesztése.
 
 
A helyi közösséggel (Sas-hegy Védők Egyesülete) együtt szervezett fórum jól tükrözte az eddigi hatékony együttműködést. Élénk érdeklődés mutatkozott a hegylábi részről a látogatóközpontba és a kilátóba vezető séta iránt is. Ez az útvonal - amely a hegy különösen értékes részeibe enged betekintést - bekerült szakvezetéses túráink közé.
 
 
Ezúton is köszönjük a civil egyesületek és a lakosság közreműködését és támogatását!
 

Kapcsolódó helyek

Sas-hegyi Látogatóközpont

A Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület  Látogatóközpontja minden korosztály számára tartogat izgalmakat. 

Tovább

Sas-hegy tanösvény

A Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület különleges természeti értékeket őriz a lüktető főváros felett 250 m-rel.

Tovább

Budai Sas-hegy TT

"A budai hegyek egyik legérdekesebb életközösségét a Sas-hegyen találjuk, bár messziről kopár sziklás képet mutat, amelyen csak itt-ott zöldell egy-egy árva feketefenyő vagy orgonabokor. De ez csak a látszat, amellyel csak a felületes szemlélő elégszik meg, közelebbi vizsgálattal kiderül, hogy Budapest egyik legérdekesebb élőhelye, amelyhez hasonlót Visegrádtól az Al-Dunáig nem találunk." (Dr. Pénzes Antal)

Tovább

A Natura 2000 tölgyerdők szerkezeti és kompozíciós biodiverzitásának növelését célzó természetvédelmi eszközök

Időszak: 2017.07.01 - 2026.12.31

Folyamatban

A projekt célja: NATURA 2000 tölgyerdők természetvédelmi kezelése, szerkezeti és összetételi diverzitásának növelése; mert a változatosság gyönyörködtet!

Tovább