Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

Önkéntesek a szárazgyepek megőrzéséért 2016

Megjelenés: 2016.12.18

2016-ban is lelkes önkéntesek segítették a Szárazgyepek megőrzése Közép-Magyarországon című LIFE+ pályázat vállalásainak megvalósítását.

A Zöldövezet Társulással kötött együttműködés keretében szervezett 11 alkalom alatt idén mintegy 370 önkéntes vett részt a terepi munkákban. Az résztvevők főként középiskolai tanulók, illetve a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karának Természetvédelmi mérnök szakos hallgatói közül kerültek ki. Az önkéntesek a munkálatok során a pályázat több célterületén is segítettek a kivágott őshonos cserjék területről történő lehordásában, hulladékgyűjtésben, eróziófogó gátak, valamint korlátok építésében.

Szárazgyepek megőrzése / Conservation of dry grasslands

Időszak: 2013.09.01 - 2020.08.31

Megvalósult

A pályázat célja a DINPI igazgatási területén található természetközeli szárazgyepek megőrzése, állapotának javítása. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság működési területén összesen kilenc helyszínen hajtunk végre élőhely-rekonstrukciós beavatkozásokat veszélyeztetett helyzetű gyepterületeken. A legfőbb problémák, melyek megoldását várjuk a pályázati tevékenységek végrehajtásától:

Tovább