Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

Magyar Nemzeti Parkok Hete 2016-ban is!

Megjelenés: 2016.05.19

Magyar Nemzeti Parkok Hete 2016 rendezvény keretében május 28 –június 05. között változatos programok várják a természeti élmények iránt érdeklődőket.

Május 24-én, kedden a budapesti Magyar Természettudományi Múzeumban ökoturisztikai és természetvédelmi szakmai konferenciára kerül sor „A táj szerepe, megjelenése az ökoturizmusban” címmel.

A rendezvény nyitóhétvégéjének május 28-29-én Debrecenben a Békás-tó zöldövezete ad otthont, kapcsolódva a Hortobágy házhoz jön! – pusztai kínáló- elnevezésű kulturális és gasztronómiai programsorozathoz és IX. Nemzetközi Fazekas Fesztiválhoz., ahol bemutatkoznak a Magyar Nemzeti Parkok. A „zöld forgatagban” megkóstolhatjuk a különleges Nemzeti Parki Termék védjegyes termékeket, bekapcsolódhattunk a hagyományőrző kézművesek munkájába, szép és hasznos ajándékokat nyerhetünk a természetismereti játékokon, őshonos háziállatokkal – magyar szürke szarvasmarha, bivaly, szamár, racka és cigája juh, mangalica sertések – ismerkedhettünk a rendezvény területén felépített karámban. A rendezvényre kilátogatók átfogó képet kapnak hazánk természeti, ökoturisztikai, kulturális kínálatáról, és kedvükre kóstolhatnak az adott tájra jellemző gasztronómiai különlegességekből is. A folytatásban, május 30 – június 05. között valamennyi nemzeti parkunkban gazdag programkínálat, izgalmas kalandtúrák, családi programok várják a természetbarátokat földön, vízen és levegőben, ingyenesen vagy kedvezményes áron.

DUNA-IPOLY NEMZETI PARK

Ezen időszakban a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén előre meghirdetett programjainkon (részletek lent) minden résztvevő apró nemzeti parki ajándékot kap belépőjegye mellé, valamint a Hiúz Ház keddtől péntekig napi 4 csoport számára interaktív kiállítása megtekintéséhez ingyenes szakvezetést biztosít. Előzetes bejelentkezést kérünk!
Május 28., szombat
Nagyezerjófű-virágzás a Strázsa-hegyen >>
Csillagnéző túra a Pilisben >>
Számoljuk meg együtt… az orchideákat! >>

Május 29., vasárnap
Kenuval a szentendrei Duna-ágon >>

Június 4., szombat
Tanösvény kicsit másként – Teknős túrák >>
Kilátás a Kis Strázsa-hegyi kilátó toronyból >>

Június 5., vasárnap
Kenuval a szentendrei Duna-ágon >>


Bővebb információ a Magyar Nemzeti Parkok Hete programjairól a Magyar Nemzeti Parkok közös ökoturisztikai honlapján >>




Kapcsolódó helyek

Kökörcsin Ház Erdei Iskola

A Kökörcsin Ház a Duna-Ipoly Nemzeti Park helyi környezeti nevelési és ökoturisztikai központja. Változatos tematikájú szakvezetéses túrákat, iskolai csoportok, egyesületek és egyéb csoportok számára pedig egyéb megrendelhető foglalkozásokat is kínálunk a természetvédelmi oltalom alatt álló egykori katonai gyakorlótéren és tágabb környezetében.

Tovább

Duna-Ipoly Nemzeti Park

A Duna-Ipoly Nemzeti Park területe a Pilis, a Visegrádi- és a Börzsöny hegységeket, az Ipoly-völgy Hont és Balassagyarmat közötti szakaszát és a Szentendrei-sziget egyes területeit foglalja magában. A Nemzeti Park térségének egyedi sajátosságát a három nagy tájképi egység, a folyóvölgyek, a hegységek és a síkság találkozása adja. Ebből következik a terület nagyfokú változatossága, amely egyedülálló határainkon belül.

Tovább

Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont

A Magas-Börzsöny kapujában, számtalan túraútvonal kiindulópontjában található mozgalmas, új kiállítással és tanösvénynel kiegészült minősített erdei iskolánk, ahol iskolai és óvodai csoportoknak egy napostól az egy hetesig, szállással egybekötött változatos programokat biztosítunk.

Tovább

Királyréti tanösvény

A Királyréti tanösvény a Börzsöny szívében, 2,9 km hosszan húzódik. A kilenc állomásból álló útvonalon megismerkedhet az erdő és a tavak élővilágával, a kisvasutak és a vasbányászat történetével.

Tovább

Strázsa-hegyi tanösvény

A Strázsa-hegy a Pilis és az egész nemzeti park nyugati peremén áll. A terület több mint száz évig katonai lőtérként funkcionált, ennek köszönhetően szinte érintetlenül megőrizte természeti értékeit.

Tovább