Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

Környezeti nevelés az Ipoly ártéren

Megjelenés: 2022.05.27

<p>Május 24-én Ipolyvecén tartottuk meg a hagyományos <strong>Ipoly-völgy Kincsei</strong> rendezvényünket, melyen mintegy 360 környékbeli óvodás és iskolás vett részt. </p>

A program során a szürkemarha gulyától a ragadozó madarakon át a csótányokig sok élő állatot is láthattak a gyerekek. A kisebbeket természetismereti játszóház és kisállatbemutató várta, míg az iskolás csoportok nagyobb túrát tettek az ártér gátja mentén a Dunavirág vízibuszig, miközben a megzőgazdasági gépek mellett a nemzeti park szürkemarha gulyáját és az itt honos madarakat is megfigyelhették szakértő kollégáink mellett.

 

A rendervényt az idén 30 éves LIFE program támogatta.

 

Kapcsolódó helyek

Duna-Ipoly Nemzeti Park

A Duna-Ipoly Nemzeti Park területe a Pilis, a Visegrádi- és a Börzsöny hegységeket, az Ipoly-völgy Hont és Balassagyarmat közötti szakaszát és a Szentendrei-sziget egyes területeit foglalja magában. A Nemzeti Park térségének egyedi sajátosságát a három nagy tájképi egység, a folyóvölgyek, a hegységek és a síkság találkozása adja. Ebből következik a terület nagyfokú változatossága, amely egyedülálló határainkon belül.

Tovább

Az Ipoly

A nemzeti park másik névadója az év nagy részében jelentéktelen vízfolyásnak tűnik, ám az itt élők jól tudják, hogy valós a megtisztelő cím, amely hazánk legszeszélyesebb folyójává tette az Ipolyt. Majd’ kilencszázszoros különbség mutatkozik a kisvízi és az árvízi vízhozam között, melynél nagyobbat csak a Tisza produkál a Kárpát-medencében.

Tovább

A Natura 2000 tölgyerdők szerkezeti és kompozíciós biodiverzitásának növelését célzó természetvédelmi eszközök

Időszak: 2017.07.01 - 2026.12.31

Folyamatban

A projekt célja: NATURA 2000 tölgyerdők természetvédelmi kezelése, szerkezeti és összetételi diverzitásának növelése; mert a változatosság gyönyörködtet!

Tovább