Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

Kormos Rebeka az Év Tájházvezetője

Megjelenés: 2023.04.17

<p>Kolléganőnk, az Ócsai Tájházegyüttes vezetője nyerte el idén a Tájházszövetség díját.</p>

A Tájházszövetség elnöksége 2009-ben határozta el, hogy az „Év tájháza” kitüntető cím mellett az egyéni teljesítményt is díjazni kívánja, ezért a színvonalas, példamutató tájházvezetői munka elismerésére megalapította az „Év tájházvezetője” díjat, melyet évente egy alkalommal ad át. Az elnökség 2023-ban Kormos Rebeka munkáját ismerte el ilyen módon.

Rebeka évek óta töretlen lelkesedéssel, munkabírással és kifogyhatatlan kreativitással vezeti az Ócsai Tájházegyüttes csapatát. 2017-es csatlakozása óta nevéhez számos újdonság kötődik, a tájház népszerűsítésében elévülhetetlen érdemeket szerzett. Szakmai rátermettsége mellett emberi kvalitása is kiemelkedő, az ócsai kollégák jó hangulatát is megalapozza jelenléte. További sikerekben és örömökban gazdag éveket kívánunk neki!

A tájházszövetség.hu cikke a díjról itt olvasható >>

 

Kapcsolódó helyek

Ócsai Tájház

A vidék látnivalókban talán leggazdagabb része az Ócsai Tájvédelmi Körzet részét képező ócsai Öregfalu. A település központja máig megtartotta eredeti szerkezetét, régi stílusú házait,  több száz éves Árpád-kori templomát és élő néphagyományait. A természeti értékek mellett kultúr-, és vallástörténeti valamint néprajzi értékeket mutatunk be az idelátogatóknak. A XIII. századi román stílusú, háromhajós, kereszthajós bazilika és a XVIII. századot idéző tájházegyüttes igazi időutazásra hívja a látogatókat.

Tovább