Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

Fészekodú kihelyezés erdélyi testvérünknél

Megjelenés: 2020.02.12

<p>A Békás-szoros-Nagyhagymás Nemzeti Parkban új eszközökkel segítik és vizsgálják a területen előforduló madárfajokat.</p>

A Hargita Népe online portál adott hírt erdélyi testvér nemzeti parkunk legújabb akciójáról. a 107 fészekodút Fenyvesi László kollégánk ötlete és útmutatása alapján helyezték ki a területre. Az eltérő formájú és méretű odúk a számos fajnak biztosít fészkelési lehetőséget. A mesterséges odúkra a még korábban kivágott öreg, odvas fák hiánya miatt van szükség.

Az új eszközök kialakításuknak köszönhetően a jövőben segítséget nyújtanak majd a védett területen megforduló madarak hosszú távú vizsgálatára.

A Békás-szoros-Nagyhagymás Nemzeti Park Hargita megyében és Neamţ megyében, a Nagy-Hagymás hegységben található 6793,64  ha nagyságú természetvédelmi terület amely azoknak az élőhelyeknek, fajoknak és tájvédelmi elemeknek a védelmére és megőrzésére lett létrehozva, amelyek jellemzőek erre a biogeográfiai térségre. A nemzeti parkot 1990-ben létesítették és csak tudományos, nevelési, üdülési és turisztikai célból látogatható.