Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

Elindult a Tavaszi Nagytakarítás!

Megjelenés: 2023.03.24

<p><span style="color: #169179;"><strong>Ez a harmadik év, hogy a természet megtisztítására hív az <span style="color: #2dc26b;"><a style="color: #2dc26b;" href="https://aofk.hu/" target="_blank" rel="noopener">Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ</a></span> (AÖFK) és az <span style="color: #2dc26b;"><a style="color: #2dc26b;" href="https://aktivmagyarorszag.hu/" target="_blank" rel="noopener">Aktív Magyarország</a></span>. A felhíváshoz igazgatóságunk idén is csatlakozott.</strong></span></p>

A „Tavaszi nagytakarítás – Takarítsuk ki a természetet együtt!” akció március 21-én, az Erdők Nemzetközi Napján indult, és egészen április 22-ig, a Föld napjáig tart. A kezdeményezéshez idén mindeddig közel 60 állami erdészet, nemzeti parki igazgatóság, önkormányzat és civil szervezet csatlakozott. Közös célunk, hogy a természet megszabaduljon a túrázók és az illegális szemétlerakók által hátrahagyott hulladéktól. 

Bár munkatársaink önkénteseink és partnereink segítségével egész évben gyűjtik a hulladékot az igazgatóság működési területén, az ilyen kampányok jó alkalmat teremtenek arra, hogy további közreműködőket is bevonjunk. 

Idén 5 szemétszedő akciót hirdetünk, amelyek mindegyike egyben alkalom a résztvevők számára arra is, hogy a jelenlévő természetvédelmi őrök és szakemberek segítségével közelebbről is megismerjék az akciók helyszínének élővilágát, temrészeti kincseit, és betekintsenek a terepi természetvédelmi feladatokba. Nem feltétlenül a legnépszerűbb kirándulóhelyekre megyünk, de aki eljön, nem fog csalódni!

Tervezett szemétszedő túráink:

2023. március 25. Budaörsi-kopárok >>>

2023. április 11. Nádasdladány >>>

2023. április 15. Nagykáta - Erdőszőlő >>>

2023. április 22. Tardos >>>

2023. április 22. Dunaalmás >>>

 

További információ a Tavaszi Nagytakarítás kampányoldalán >>>