Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

Családi nap Tápióságon

Megjelenés: 2017.10.19

2017. október 14-én Igazgatóságunk a Zöldövezet Társulással közösen rendezte meg Tápióság határában, a Cimbáld-réten a Szárazgyepek LIFE+pályázathoz kapcsolódó családi napot.

A jó időnek köszönhetően igen sok gyermekes család látogatott ki a rendezvényre. A szervezők számos programmal várták a látogatókat. Reggeltől a farmosi madárvárta munkatársai folyamatosan tartottak madárgyűrűzési bemutatókat, az Igazgatóság munkatársai számod interaktív természetismereti játékkal készültek a gyerekeknek, valamint az érdeklődők lapra szerelt odú-elemekből madárodút készíthettek. Vidra Tamás tájegységvezető tartott egy rövid túrát, amelynek keretében az érdeklődők megismerhették a tér őszi élővilágát, illetve a közli földvár történtét és természeti értékeit, valamint a LIFE projekt céljait és eredményeit. A jó hangulatú rendezvényt egy közösen elfogyasztott ebéd zárta.

Szárazgyepek megőrzése / Conservation of dry grasslands

Időszak: 2013.09.01 - 2020.08.31

Megvalósult

A pályázat célja a DINPI igazgatási területén található természetközeli szárazgyepek megőrzése, állapotának javítása. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság működési területén összesen kilenc helyszínen hajtunk végre élőhely-rekonstrukciós beavatkozásokat veszélyeztetett helyzetű gyepterületeken. A legfőbb problémák, melyek megoldását várjuk a pályázati tevékenységek végrehajtásától:

Tovább