Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

BISEL pályázatok

Megjelenés: 2020.04.22

<h3><span style="color: #169179;"><strong>A BISEL<span style="font-family: Calibri, sans-serif; font-size: 12pt;"> fotó- és a rajzpályázatot indít lelkes, természetszerető fiataloknak.</span></strong></span></h3>

RAJZPÁLYÁZAT a Föld Napja alkalmából

Idén 50. alkalommal ünneplik világszerte a Föld Napját; Magyarországon az idei a 30. Föld Napja. Ebből az alkalomból az Agrárminisztérium rajzpályázatot hirdet óvodások, általános- és középiskolások számára - négy korcsoportban 3-19 éves korig - a rajzolni, festeni szerető gyerekek és fiatalok számára: mutassák be, mit jelent számukra a Föld Napja!

Tetszőleges szabadkézi technikával készült alkotások képét – jó minőségű fényképét vagy szkennelt változatát - lehet beküldeni e-mailben június 4-én éjfélig a felhívásban szereplő e-mail címre. Korosztályonként az első három helyezettet díjazzuk, és a legjobb alkotásokat online bemutatjuk, illetve kiállítjuk a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban is.

<< A FELHÍVÁS ITT OLVASHATÓ >>

 

AZ ÉV BISEL FOTÓSA fotópályázat

Szeretnénk, ha elhivatott BISEL-esként, vagy egyszerűen a természet rajongójaként a lakhelyedhez közel eső vízfolyás élővilágát lencsevégre kapnád és 3 különleges, mások számára is érdekes képet készítenél. Cél, hogy felfedezd, megismerd a közeli vízfolyásokélő kincseit, és közkinccsé tedd azokat.

<< A FELHÍVÁS ITT OLVASHATÓ >>

 

A BISEL - Gumicsizmás természetvédelem 2019-2020. évi versenyének eredménye

Megszületett a 2019-2020. évi verseny - „Álompatak – patakunk, mint ideális élőhely” – eredménye. Az idei versenyben a rendkívüli körülmények és korlátozások ellenére a csapatok példás kreativitással oldották meg a feladatokat, készítették el online a prezentációkat, sőt videókat.

A hat tagból álló bírálóbizottság a vízvizsgálat, az elméleti feladatsor és a pluszfeladatok értékelése mellett az elkészült videók, poszterek, illetve prezentációk szakmai tartalmát, érthetőségét, a megvalósítás módját, de a kreativitást, ötletességet is pontozta.

A nyertes csapatok értékes tárgyjutalmakat kapnak – de minden döntős csapat kap ajándékot –, amelyeknek a további vízvizsgálatok során nagy hasznát veszik. Amint a helyzet lehetővé teszi, a díjátadásra ünnepélyes keretek között kerül sor a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

Az idei verseny eredményei (az elérhető legmagasabb pontszám 50 pont volt):

7-9. évfolyam

1. Patakpartunk Pártfogói csapat (Somssich Antal Általános Iskola, Zalakomár)                 45,77 pont

2. Vízvédők csapat (Somssich Antal Általános Iskola, Zalakomár)                                      45,73 pont

3. Mosó-Parti-Unkák (Somssich Antal Általános Iskola, Zalakomár)                                   44,10 pont

10-12. évfolyam

1. Kaprera újratöltve 2.0 csapat (Budapest XIV. Teleki Blanka Gimnázium)                       44,34 pont

2. Mászkarákok csapat (Középiskolai Leánykollégium, Budapest XIV. Uzsoki u.)             42,23 pont

3. Szentannai Sámuel Középiskola és Gimnázium csapata (Karcag)                                     41,99 pont

A közönségszavazás eredménye

A poszterekre a résztvevő csapatok szavazhattak; a közönségszavazás során a legtöbb szavazatot a Mosó-Parti-Unkák csapat posztere kapta.

Az idei verseny érdekessége, hogy a 7-9. évfolyamos korcsoportban mindhárom dobogós helyen a zalakomári Somssich Antal Általános Iskola csapata végzett nagyon szoros versenyben; az első és második helyezett között mindössze 0,04 pont a különbség!

A 10-12. évfolyamos csapatok versenyét a tavalyi győztes Kaprera csapat nyerte meg.

 

Gratulálunk a győztes csapatoknak, felkészítő tanáraiknak, és valamennyi résztvevő csapatnak!