Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

BARLANGOLJUNK!

Megjelenés: 2018.02.22

A Magyar Nemzeti Parkok idén márciusban is meghirdetik hazánk látogatható barlangjait népszerűsítő programsorozatukat!

A „Barlangoljunk!” kampány célja hazánk különleges barlangjainak bemutatása, népszerűsítése. A hónap során az érintett nemzeti park igazgatóságok különleges barlangi programokkal és jelentős kedvezményekkel várják a látogatókat.

KEDVEZMÉNYEK nálunk:

Barlangtúrák 10-30 % kedvezménnyel a Pál-völgyi- és Szemlő-hegyi-barlangban egész márciusban!
Mondja be a jelszót, iratkozzon fel hírlevelünkre a helyszínen és hétköznap 30 %, hétvégén 10 % kedvezményben részesülhet a belépőjegy árából.*

KÉRDÉS a jelszavakért:

  • Pál-völgyi-barlang: Mely védett állatok élnek a Pál-völgyi-barlangban?
  • Szemlő-hegyi-barlang: Milyen "zöldségek" találhatóak a Szemlő-hegyi-barlangban?
A jelszavakért figyelje a barlangok Facebook-oldalát!
Ha megvan a válasz, egyszerű a dolga – belépőjegye vásárlásakor mondja be a helyszínen az adott barlangra vonatkozó jelszót (választ), és kérje kedvezményét!

Várjuk szeretettel!

KÜLÖNLEGES BARLANGTÚRÁK: Örvény-túra a Szemlő-hegyi-barlangban
Március 9., péntek 10:00 és 15:00 >>
Március 23., péntek 10:00 és 15:00 >>

*Márciusi kedvezményes belépőjegy árak a Pál-völgyi- és Szemlő-hegyi-barlangban:
  • hétvégén 10 % kedvezménnyel: 1 260 Ft/fő, kedv./családi: 990 Ft/fő; kombinált jegy: 1 800 Ft/fő, kedv./családi: 1 440 Ft/fő;
  • hétköznap 30 % kedvezménnyel: 980 Ft/fő, kedv./családi: 770 Ft/fő; kombinált jegy: 1 400 Ft/fő, kedv./családi: 1 120 Ft/fő.
A kombinált jegy esetében a fenti kedvezmény csak 2018 márciusában történő felhasználás esetén érvényesíthető.

Az országos kampányról, kedvezményekről bővebben >>

Kapcsolódó helyek

Pál-völgyi-barlang

Hazánk leghosszabb barlangja leginkább cseppköveiről lett nevezetes, bár igazából sokkal jellemzőbbek rá a magas, hasadékszerű folyosók, a nagy szintkülönbségek, és a hévizek által kioldott gömbszerű oldásformák. A barlang 1919 óta kisebb megszakításokkal folyamatosan látogatható. 500 méteres, megújult túraútvonala sok izgalmat tartogat. Meseszerű cseppkövek, különleges szikla-alakzatok évezredek óta változatlan, megdermedt világába visz el.

Tovább

Szemlő-hegyi-barlang

A Szemlő-hegyi-barlangot előszeretettel látogatják iskolai, óvodai csoportok, családok és turisták egyaránt. Nem csoda, hiszen igazi mesevilág várja itt őket. Mostantól azonban egy uniós pályázat fejlesztéseinek köszönhetően még több élményben lehet részük vendégeinknek. Ezért érdemes több időt szánni a látogatásra, hogy a barlangtúra előtt vagy után a vetítőterem 3D filmjének megtekintésére, az interaktív kiállítás bebarangolására is jusson idő. A barlang feletti parkban ezután jóleshet a játék, kikapcsolódás a napsütésben, aki pedig végigjárja az új tanösvényt, az a főváros építőköveiről, a környék kőzeteiről is sok érdekeset megtudhat.

Tovább