Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

BARLANGOLÁS idén márciusban is!

Megjelenés: 2019.02.23

A Magyar Nemzeti Parkok ismét meghirdetik hazánk látogatható barlangjait népszerűsítő programsorozatukat!

A „Barlangoljunk!” kampány célja hazánk különleges barlangjainak bemutatása, népszerűsítése. A hónap során az érintett nemzeti park igazgatóságok különleges barlangi programokkal és jelentős kedvezményekkel várják a látogatókat.

KEDVEZMÉNYEK nálunk:
Barlangtúrák 30 % kedvezménnyel a Pál-völgyi-, a Szemlő-hegyi-barlangban munkanapokon, egész márciusban!
Mondja be a jelszót, iratkozzon fel hírlevelünkre a helyszínen, és munkanapokon 30 % kedvezményben részesülhet a belépőjegy árából.*

KÉRDÉSEK a jelszavakért:

  • Pál-völgyi-barlang: Mely védett állatfaj fordul elő a barlangban? A választ itt találod >>
  • Szemlő-hegyi-barlang: Milyen mesebeli szereplővel találkozhatunk a barlangban? A választ itt találod >>
A jelszavakért figyelje a barlangok Facebook-oldalát, vagy aloldalát (honlapunkon)!
Ha megvan a válasz, egyszerű a dolga – belépőjegye vásárlásakor mondja be a helyszínen az adott barlangra vonatkozó jelszót (választ), és kérje kedvezményét!

KÜLÖNLEGES BARLANGTÚRÁK a fentiek szerint, belépőjegy megvásárlásával:
  • Örvény-túra a Szemlő-hegyi-barlangban: március 6., 13., 20., 27. Bővebben >>
  • Denevérlesen a Pál-völgyi-barlangban: március 8., 22., 29. Bővebben >>
  • "Föld alatti világ a fővárosban" c. program, "földrajzóra” érdeklődőknek: március 8., 22., 29. Bővebben >>
  • Kúszós-mászós kalandtúrák a Mátyás-hegyi-barlangban kedvezményes áron: március 4-29. (csak munkanapokon) előre egyeztetett időpontban, érvényes az alaptúrákra. Bővebben >>
    Kérdés a Mátyás-hegyi-barlang jelszaváért: Hogyan jellemezné egy szóval az ország leghosszabb barlangrendszerét járatainak elhelyezkedése alapján? A választ megtalálja a Pál-völgyi-barlang Facebook-oldalán, vagy aloldalán (honlapunkon). A választ itt találod >>

Várjuk szeretettel!

*Márciusi kedvezményes belépőjegy árak a Pál-völgyi- és Szemlő-hegyi-barlangban: 1 365 Ft/fő, kedvezményes: 1 085 Ft/fő; kombinált jegy: 2 170 Ft/fő, kedvezményes: 1 750 Ft/fő.
A kombinált jegy esetében a fenti kedvezmény csak 2019 márciusában történő felhasználás esetén érvényesíthető.
Kedvezményes belépőjegy a Mátyás-hegyi-barlangban: 4 900 Ft/fő.

Az országos kampányról, kedvezményekről bővebben >>


Kapcsolódó helyek

Mátyás-hegyi-barlang

Kalandtúrák a Pál-völgyi-, Mátyás-hegyi-barlangrendszer kiépítetlen szakaszán. Vegyetek részt egy különleges tanulmányi kiránduláson, egy felejthetetlen földalatti földrajzórán, ahol a tanóra egy izgalmas kalandtúrával ötvöződik!

Tovább

Pál-völgyi-barlang

Hazánk leghosszabb barlangja leginkább cseppköveiről lett nevezetes, bár igazából sokkal jellemzőbbek rá a magas, hasadékszerű folyosók, a nagy szintkülönbségek, és a hévizek által kioldott gömbszerű oldásformák. A barlang 1919 óta kisebb megszakításokkal folyamatosan látogatható. 500 méteres, megújult túraútvonala sok izgalmat tartogat. Meseszerű cseppkövek, különleges szikla-alakzatok évezredek óta változatlan, megdermedt világába visz el.

Tovább

Szemlő-hegyi-barlang

A Szemlő-hegyi-barlangot előszeretettel látogatják iskolai, óvodai csoportok, családok és turisták egyaránt. Nem csoda, hiszen igazi mesevilág várja itt őket. Mostantól azonban egy uniós pályázat fejlesztéseinek köszönhetően még több élményben lehet részük vendégeinknek. Ezért érdemes több időt szánni a látogatásra, hogy a barlangtúra előtt vagy után a vetítőterem 3D filmjének megtekintésére, az interaktív kiállítás bebarangolására is jusson idő. A barlang feletti parkban ezután jóleshet a játék, kikapcsolódás a napsütésben, aki pedig végigjárja az új tanösvényt, az a főváros építőköveiről, a környék kőzeteiről is sok érdekeset megtudhat.

Tovább