Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

A Hiúz Házból eredtünk a hiúz nyomába

Megjelenés: 2019.02.15

2019. február 14-én – Valentin napon – a WWF Magyarországgal közösen egy nyomkereső kirándulásra invitáltuk a Börzsönybe a sajtó képviselőit.

A rendezvény célja az volt, hogy bemutassuk az idei év emlősének választott nagymacskát, élőhelyeit és megóvásának fontosságát. Selmeczi Kovács Ádám, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Börzsönyi Tájegységének vezetője, valamint Darányi László természetvédelmi őr, a nagyragadozók nyomolvasója és Sevcsik András, a Látogatóközpont vezetője kalauzolta a vendégeket. A túra során érintettük a Királyréti tanösvényt is, amely kilenc interaktív állomáson keresztül mutatja be a Börzsöny szívének élővilágát, valamint a kisvasutak és a vasbányászat történetét.

A sajtótájékoztatón dr. Patkó László a WWF Magyarország „EuroLargeCarnivores” LIFE projektjének vezetője ismertette a programot, amely olyan jó gyakorlatok kidolgozását és bemutatását célozza, amelyek elősegítik a nagyragadozók és az emberek harmonikus együttélését. Ezt követően a Vadonleső Program vezetője, Bakó Botond mutatta be az év emlősének választott eurázsiai hiúzt.


Sz. Mosoni Dóra
projektkommunikációs és PR-referens


Cikk: A Börzsönyben él Európa legnagyobb macskája >>

Kapcsolódó helyek

Duna-Ipoly Nemzeti Park

A Duna-Ipoly Nemzeti Park területe a Pilis, a Visegrádi- és a Börzsöny hegységeket, az Ipoly-völgy Hont és Balassagyarmat közötti szakaszát és a Szentendrei-sziget egyes területeit foglalja magában. A Nemzeti Park térségének egyedi sajátosságát a három nagy tájképi egység, a folyóvölgyek, a hegységek és a síkság találkozása adja. Ebből következik a terület nagyfokú változatossága, amely egyedülálló határainkon belül.

Tovább

Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont

A Magas-Börzsöny kapujában, számtalan túraútvonal kiindulópontjában található mozgalmas, új kiállítással és tanösvénynel kiegészült minősített erdei iskolánk, ahol iskolai és óvodai csoportoknak egy napostól az egy hetesig, szállással egybekötött változatos programokat biztosítunk.

Tovább

Királyréti tanösvény

A Királyréti tanösvény a Börzsöny szívében, 2,9 km hosszan húzódik. A kilenc állomásból álló útvonalon megismerkedhet az erdő és a tavak élővilágával, a kisvasutak és a vasbányászat történetével.

Tovább