Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

Ipoly-híd túraútvonal

<p>Az Ipoly-híd túraútvonal a dejtári <a href="/hu/helyek/tanosvenyek/paskom-legelo-tanosveny" target="_blank" rel="noopener">Páskom-legelő tanösvényt</a> és a drégelypalánki <a href="/hu/helyek/tanosvenyek/aprodok-utja-tanosveny">Apródok útja tanösvényt</a> köti össze. A közel 15 km hosszú útvonal – a folyó szeszélyes vízjárásától függően – gyalog, vagy kerékpárral járható be.</p>

Az útvonalon nincsenek kijelölt állomások, hanem az IPOLY HÍD TÚRA logóval ellátott útjelző oszlopok vezetik az ide látogatót.
 
 
Ipolyvece határában madármegfigyelő torony, a drégelypalánki Nagy-sziget közelében pedig egy pihenőhelyként is szolgáló „magasleselkedő” segíti a szemlélődést.
 
E szokatlan déli tájolású, az Ipolytól a Dunáig húzódó teret felölelő térképvázlat mutatja be a folyó két oldalán elhelyezkedő turisztikai létesítményeket és fontosabb látnivalókat. Az Ipoly híd túraútvonalat a piros vonal jelöli.

Részletek:

Kapcsolódó helyek

Apródok útja tanösvény

Az Apródok útja tanösvény Drégelypalánk községtől a várig 8 állomáson végighaladva megismerteti a látogatókat a falu helytörténeti értékeivel, a szőlőhegyek történetével, patakok és erdők élővilágával, a Börzsöny forrásaival és végül a vár történetével. A várból egyedülálló kilátás nyílik a szomszédos hegyekre.

Tovább

Páskom legelő tanösvény

A 6 állomásból álló, 3 km hosszú tanösvény Dejtárból, a templom mellől indul. A tanösvényen felállított információs táblákról megismerhetjük a község történetét, népviseletét, az Ipoly-völgy természeti értékeit és hagyományos gazdálkodási módjait. Különösen érdekes része a tanösvénynek az Ipoly-völgy legnagyobb kiterjedésű, összefüggő nádasa, amely az év minden szakában tartogat látnivalót.

Tovább