Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

Sas-hegyi Látogatóközpont

<p>A Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület  Látogatóközpontja minden korosztály számára tartogat izgalmakat. </p>

Az 1957 óta védett Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület egyedülálló szigetként áll Budapesten. A sziklákkal tarkított zegzugos lejtői megőrizték számunkra a jégkorszakok és azok közti felmelegedések természeti emlékeit. Ez az országos jelentőségű védett természeti érték rengeteg érdekes élőlényt őriz.  Látogasson el hozzánk az év minden évszakában! 

NYITVA TARTÁS:

Március 1. – július 31. és augusztus 21 - október 23-ig: hétvégén, munkaszüneti- és ünnepnapokon 10:00-18:00. 

Október 24-től november 30-ig: hétvégén, munkaszüneti és ünnepnapokon 10:00-16:00.

Szerdától péntekig csak csoportoknak, bejelentkezéssel!  Hétfő, kedd szünnap.

Terepi vezetések indulnak:  10.30, 12.00, 14.00 és 15:30!

Tanösvénytúrákra kérjük  >>ezen a linken<<  jelentkezzenek be! 

Keresse a Sas-hegyi Látogatóközpontot a Facebookon is!

Kedves Látogatónk!
Kérjük, miután meglátogatta bemutatóhelyünket, segítse munkánkat az alábbi kérdőív kitöltésével, amely csupán 2 percet vesz igénybe. Köszönjük!
Kérdőív a Sas-hegyi Látogatóközpontról >>

Mikor lesz legközelebb a helyszínhez kapcsolódó program?
A válaszért gördítsen lejjebb!

Szabadtéri terráriumban természetes élőhelyén mutatjuk be a zöld gyíkot. A Látogatóközpont bérbe vehető csapatépítő tréningek, baráti összejövetelek, osztálytalálkozók, családi események, születésnapi zsúrok megtartására. Szakembereink előzetes bejelentkezés alapján vállalják természetismereti előadások, kihelyezett földrajzórák megtartását terepi programmal egybekötve. A Látogatóközpontot és a hegycsúcsra vezető ösvényt úgy alakítottuk ki, hogy segítővel kerekesszékkel is járható legyen.

<< A TERÜLET LÁTOGATÁSÁNAK SZABÁLYAI >>
Tanösvény-füzet kapható: a DINPI Zöld Boltjában (Budapest XII., Költő u. 21.)., a Sas-hegyi Látogatóközpontban, valamint bemutatóhelyeinken.

Részletek:

 • Cím: 1112 Budapest, Tájék u. 26.
 • Megközelítés: Bp. Keleti pályaudvartól 8-as autóbusszal a Korompai utcáig, vagy Széll Kálmán térről az 59-es villamossal a Farkasréti temetőig. GPS: 47.48237, 19.01791
 • E-mail: sashegy@dinpi.hu
 • Telefon: +36 30 408 4370 (munkaidőben)
 • Nyitva tartás: Március 1. – július 31. és augusztus 21 - október 23-ig: hétvégén, munkaszüneti- és ünnepnapokon 10:00-18:00, terepi vezetések indulnak 10.30, 12.00, 14.00 és 15:30. Október 24-től november 30-ig: hétvégén, munkaszüneti és ünnepnapokon 10:00-16:00

Szerdától péntekig csak csoportoknak, bejelentkezéssel! Hétfő, kedd szünnap. A területre KUTYÁT behozni természetvédelmi okokból NEM LEHET! FIGYELEM! A tanösvény csak szakvezetés mellett látogatható! Legalább 15 fős csoportok részére nyitva tartási időn kívül is tartunk szakvezetést! Kérjük, hogy legalább egy héttel előre egyeztessenek időpontot.

Belépőjegy:

 • Belépőjegy csak a kiállításra és a kilátóba 900 Ft/fő, Kedvezményes: 700 Ft/fő
 • Belépőjegy a kiállításra, a kilátóra és a tanösvényre terepi vezetéssel (850 m) 2 000 Ft/fő, Kedvezményes: 1 500 Ft/fő
 • Kökörcsin-túra óvodásoknak (2,5-3 óra, min. 15 fő) ., Kedvezményes: 2 100 Ft/fő
 • Cincér-túra kisiskolásoknak (2,5-3 óra, min. 15 fő) ., Kedvezményes: 2 100 Ft/fő
 • Dolomit-túra felső tagozatosoknak (2,5-3 óra, min. 15 fő) ., Kedvezményes: 2 100 Ft/fő
 • Madárdetektív (2,5-3 óra, min. 15 fő) ., Kedvezményes: 2 100 Ft/fő
 • Re-generáció – kukakultúránk (2,5-3 óra, min. 15 fő) ., Kedvezményes: 2 100 Ft/fő
 • Kihelyezett ökológiai órák (2,5-3 óra, min. 15 fő) ., Kedvezményes: 2 100 Ft/fő
 • Születésnapi zsúr programmal (2-3 óra) 12 főig ., Kedvezményes: 33 000 Ft/csop ártól
 • Születésnap 12 fő felett minden újabb fő ., Kedvezményes: 2 500 Ft/fő
 • Hegyről le, völgynek föl (Gellért-hegy és Sas-hegy, 3 óra, min. 15 fő) ., Kedvezményes: 4 000 Ft/fő
 • 10 alkalmas bérlet (10 alkalmas belépőjegy a látogatóközpont nyitva tartási idejében csak a kiállításra és a kilátóba, panoráma távcső használatával) ., Kedvezményes: 9 000 Ft/fő
 • Esküvői fotózás (látogatási időben, csak a fotós és az ifjú pár részére) ., Kedvezményes: 14 000 Ft/óra
 • Esküvői fotózás (látogatási időn kívül, csak a fotós és az ifjú pár részére) ., Kedvezményes: 30 000 Ft/óra
 • Regisztrációs jegy ., Kedvezményes: 100 Ft/fő
 • Angol nyelvű szakvezetés előre bejelentkezett csoportok részére ., Kedvezményes: 2 500 Ft/fő

<p><strong><br /></strong><strong>Fizetési módok:</strong> készpénz, bankkártya, SZÉP Kártya (K&amp;H, MKB, OTP; valamennyi zseb – csak belépőjegyek, ill. részvételi díjak esetén).<br /><br /><strong>Regisztrációs jegy vásárlására jogosultak:</strong></p> <ul> <li>3 éven aluliak,</li> <li>fogyatékkal élők 1 fő kísérővel,</li> <li>valamint a DINPI és a többi hazai nemzeti park igazgatóság dolgozói és közeli hozzátartozóik.</li> </ul> <p>Fogyatékkal élők (1 fő kísérővel) regisztrációs jegy vásárlására jogosultak az alábbi dokumentumok valamelyikének felmutatásával: a fogyatékossági támogatásra jogosultnak kiállított hatósági igazolvány, valamint a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének (SINOSZ), vagy a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (MVGYOSZ), vagy a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének (MEOSZ), vagy az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségének (ÉFOÉSZ), vagy a Siketvakok Országos Egyesületének (SVOE), vagy az Autisták Országos Szövetségének (AOSZ) tagsági igazolványa.<br /><br /><em>Az emelt családi pótlékról szóló MÁK-kártya önmagában nem biztosít kedvezményes belépést.</em><br /><br /><strong>KEDVEZMÉNYEK</strong>: <br />Kedvezményes jegyvásárlásra jogosultak: nyugdíjas, gyerek, diák, pedagógus, Hegyvidék Kártyával rendelkezők, XI. kerületi lakosok, két vagy többgyermekes családok esetén a kísérő felnőttek (max. 2 fő), valamint 10 fő feletti iskolás és óvodás csoportok esetén minden kísérő felnőtt.<br /><br />ÁLTALÁNOSSÁGBAN: a bemutatóhelyeken, programokon, szakvezetéseken a fenti kedvezményeket csak a kedvezményre jogosító érvényes igazolványok, tehát diákigazolvány (csak érvényes nappali, valamint nemzetközi diákigazolvánnyal), nyugdíjas-szelvény, lakcímkártya, pedagógus igazolvány, nemzeti parki igazolvány, TKME igazolvány és részvételi lap, MABOSZ igazolvány,II. Kerület Kártya vagy Hegyvidék Kártya bemutatása esetén lehet nyújtani.<br /><br /><br /><strong>BÉRLETI DÍJAK</strong>:</p> <ul> <li>a kilátópont bérleti díja maximum 50 főig: 37 000 Ft/óra. Esküvői fotózás céljából látogatási időn kívül: 25 000 Ft/óra; látogatási időben (csak a fotós és az ifjú pár részére): 11 000 Ft/óra;</li> <li>a Látogatóközpont bérleti díja: panorámaterasz 50 főig: 65 000 Ft/óra,  120 000 Ft/3óra, 195 000 Ft/6 óra. 12 főig: 33 000 Ft/3 óra, minden újabb fő után: 2 600 Ft/3 óra.</li> </ul>

Kapcsolódó programok

Lepkék, méhek, bogarak – beporzók a Sas-hegyen

A Sas-hegy Természetvédelmi Terület rendkívül gazdag és változatos növényvilága ugyan ilyen változatos ízeltlábú faunát vonz. 

Tovább

Változatosság és fennmaradás – a biológiai sokféleség (biodiverzitás) napja

biológiai sokféleség (más néven: biodiverzitás) az élőlények közötti változatosságot jelenti, magában foglalja a fajokon belüli és a fajok közötti sokféleséget és maguknak az ökológiai rendszereknek a sokféleségét.

Tovább

Színpompás úttörők a Sas-hegyen

A Sas-hegy úttörői azok a fajok, amelyek előkészítik az    élőhelyet más fajok számára. 

Tovább

Színpompás úttörők a Sas-hegyen

A Sas-hegy úttörői azok a fajok, amelyek előkészítik az    élőhelyet más fajok számára. 

Tovább

Szent Iván éji fények és lények

Tanösvény sétánkon a szemünk előtt gyúlnak ki a város esti fényei.

Tovább

A nyári égbolt csillagai

A nyári napforduló után vagyunk. A nap elérte a Ráktérítő feletti  delelési pontját és megkezdi „vándorlását” az Egyenlítő felé.

Tovább

Védjegyes nap kézműves foglalkozással a Sas-hegyen

Új programajánlatunkban védjegyes termelők és kézművesek mutatkoznak be. A tanösvény túra, vagy csak a kilátóból való kitekintés során megízlelhetjük  és megvásárolhatjuk portékáikat.  Varga Zoltán fafaragó irányításával kipróbálhatják a fafaragás fortélyait gyerekek és felnőttek egyaránt.


 

Tovább

Fénycsapdázás

Tanösvény sétánkon a szemünk előtt gyúlnak ki a város esti fényei.

Tovább

Bűntény a Sas-hegyen

Október 27-én 10 órától író-olvasó találkozó a Bűntény a Sas-hegyen című könyv szerzőjével, Lovranits Júliával.

Tovább

Fotós előadás Potyó Imrével, az Év Természetfotósával

Varázslatos makró témák - Izgalmas helyszínek - Kreatív kompozíciók!

Tovább

Madárgyűrűzés és madárkalács készítés

Téli időszakban cinegék, rigók, zöldikék, erdei pintyek csapatai keresik  fel a madáretetőnket.

Tovább

Az év fajai

Családi programunkon  a résztvevők játékos formában megismerkedhetnek a 2022-re kiválasztott fajokkal. Madárgyűrűzéssel és kreatív foglalkozással is várjuk a látogatókat.

Tovább

Természetfilm matiné

Februárban minden szombaton természetfilm matinéval várjuk az érdeklődőket. A filmvetítés 1 órás időtartamában Koltay Erika által írt és rendezett  Magyarország védett növényei 1-4. sorozatát  lehet megtekinteni összesen 4 alkalommal.

Tovább

Természetfilm matiné

Februárban minden szombaton természetfilm matinéval várjuk az érdeklődőket. A filmvetítés 1 órás időtartamában Koltay Erika által írt és rendezett  Magyarország védett növényei 1-4. sorozatát  lehet megtekinteni összesen 4 alkalommal.

Tovább

Természetfilm matiné

Februárban minden szombaton természetfilm matinéval várjuk az érdeklődőket. A filmvetítés 1 órás időtartamában Koltay Erika által írt és rendezett  Magyarország védett növényei 1-4. sorozatát  lehet megtekinteni összesen 4 alkalommal.

Tovább

TÖLGYES-LIFE Családi nap Sas-hegyen

TÖLGYES-LIFE pályázat keretében ingyenes túravezetéseket és foglalkozásokat tartunk családoknak.

Tovább

Természetfilm matiné

Februárban minden szombaton természetfilm matinéval várjuk az érdeklődőket. A filmvetítés 1 órás időtartamában Koltay Erika által írt és rendezett  Magyarország védett növényei 1-4. sorozatát  lehet megtekinteni összesen 4 alkalommal.

Tovább

Tél vége a Sas-hegyen - Vezetett túrák

A hegy különleges klímájának köszönhetően akár téli „csipkékkel” vagy akár az első leánykökörcsinekkel is találkozhatunk a szezon első felfedező túráján.

Tovább

Fotós előadás Potyó Imrével, az Év Természetfotósával

Varázslatos makró témák - Izgalmas helyszínek - Kreatív kompozíciók!

Tovább

Tavaszi virágpompában a Sas-hegy!

Séta a virágzó leánykökörcsinek és tavaszi héricsek között.

Tovább

Húsvéti kaland a Sas-hegyen

Élnek-e nyulak a Sas-hegyen? Miért nyúlfarkfű a nyúlfarkfű? 

Tovább

A Föld napja

A tanösvényen végig sétálva bemutatjuk a Föld múltjából itt maradt különleges fajokat, és a fennmaradásukat veszélyeztető tényezőket is. 

Tovább

Hová bújjanak a nyúlfarkfüvek? –avagy a klímaváltozás jelei

Változik-e klíma? Ha igen, akkor hogyan? Változik-e a növény és állatvilág?  Miért kell elbújnia a nyúlfarkfűnek?

Tovább

Napimádók – a fény nemzetközi napja

2018-tól május 16-án ünneplik világszerte a fény nemzetközi napját.

Tovább

Orchideák a Sas-hegyen

Különleges túránk a déli lejtő erdeibe vezet, ahol megnézhetjük pompázó orchideáinkat.

Tovább

Geológiai túra a Sas-hegyen

Ezen a túránkon, nemcsak a sas-hegy fő tömegét alkotó dolomitot ismerhetik meg a a túrán résztvevők, hanem sorba vesszük a Budai-hegységet alkotó többi közetfajtát is.

Tovább

Napfelkelte a Sas-hegyen

Az év első hónapjaiban látványos napfelkeltében lehet részünk a Sas-hegy kilátópontján.

Tovább

Madárgyűrűzés és madárkalács készítés

Téli időszakban cinegék, rigók, zöldikék, erdei pintyek csapatai keresik fel a madáretetőnket. 

Tovább

Napfelkelte a Sas-hegyen

Az év első hónapjaiban látványos napfelkeltében lehet részünk a Sas-hegy kilátópontján.

Tovább

Égi csodák

Csillaglesre várjuk látogatóinkat ezen az estén.

Tovább

Madárgyűrűzés és madárkalács készítés

Téli időszakban cinegék, rigók, zöldikék, erdei pintyek csapatai keresik fel a madáretetőnket. 

Tovább

Tavaszváró Tölgyes Life Családi nap

Idén is szeretettel várunk mindenkit tavaszváró családi napunkra, melynek középpontjában idén a fenséges a TÖLGYFA áll.

Tovább

Szezonnyitó tanösvény túra

Február utolsó vasárnapján indítjuk az új szezont. A tavasz első jeleit keressük a tanösvény mentén.

Tovább

Kikelet a Sas-hegyen beporzók napjára

„Ébredj, új tavasz Jégtörő, sugaras” 

Tovább

Tavaszi virágpompa a Sas-hegyen (Kökörcsin túra)

Séta a virágzó leánykökörcsinek és tavaszi héricsek között.

Tovább

Meteorológiai világnapra: Tetten érhető klímaváltozás a Sas-hegyen

A virágzó sziklagyepen átvezető ösvényen bemutatjuk a változatos mikroklímát és régmúlt korok klímáinak ma is jelen lévő túlélőit.

Tovább

Húsvéti kaland a Sas-hegyen

Élnek-e nyulak a Sas-hegyen?

Tovább

A Sas-hegy hadi ösvényén

A PROGRAM BETELT!


Túránk során szakértő vezetéssel ismerkedünk meg a hegy lábánál található Petőfi laktanya múltjával, jelenével.

Tovább

Tölgyerdei túra

A Sas-hegy lábától indulva felsétálunk a látogatóközponthoz egy különleges útvonalon.

Tovább

Orchideák a Sas-hegyen

BETELT!

Különleges túránk a déli lejtő erdeibe vezet, ahol megnézhetjük pompázó orchideáinkat.

Tovább

Orchideák a Sas-hegyen

Különleges túránk a déli lejtő erdeibe vezet, ahol megnézhetjük pompázó orchideáinkat.

Tovább

Nyomozás a Sas-hegyen

A Magyar Nemzeti Parkok Hete és a június 5-i Környezetvédelmi Világnap alkalmából a hétvégi vezetéses tanösvény túrák mellett rendhagyó programokkal várjuk elsősorban a családokat.

Tovább

A hőségben hidegvérrel - A Sas-hegy hüllői

A szubmediterrán jellegű Sas-hegyen párját ritkító gazdagságban vannak jelen a hüllők csoportjának képviselői. 

Tovább

Naplemente séta a Sas-hegyen

Júliusban a Sas-hegyen alkonyat táján már kellemes a hőmérséklet egy esti sétához. 

Tovább

Naplemente séta a Sas-hegyen

Július havában a Sas-hegy lejtőin napközben a túrázót próbára teszi a 30 fok feletti kánikula. De amint a Nap a horizont felé közeledik kellemes nyáresti sétának ad lehetőséget a hegy szirtjei felett kanyargó vadvirágokkal szegélyezett ösvényén.

Tovább

Naplemente séta a Sas-hegyen

Július havában a Sas-hegy lejtőin napközben a túrázót próbára teszi a 30 fok feletti kánikula. De amint a Nap a horizont felé közeledik kellemes nyáresti sétának ad lehetőséget a hegy szirtjei felett kanyargó vadvirágokkal szegélyezett ösvényén.

Tovább

Naplemente séta a Sas-hegyen

Július havában a Sas-hegy lejtőin napközben a túrázót próbára teszi a 30 fok feletti kánikula. De amint a Nap a horizont felé közeledik kellemes nyáresti sétának ad lehetőséget a hegy szirtjei felett kanyargó vadvirágokkal szegélyezett ösvényén.

Tovább

Szent Lőrinc könnyei avagy a Perseidák

Szakértő csillagászaink mesélnek az égi tüneményekről, s a távcső is várja a  látogatókat.

Tovább

Tűzijáték a Sas-hegyen

Augusztus 20-án, hagyományainkhoz híven, fogyatékkal élőknek  és kísérőiknek biztosítunk lehetőséget a tűzijáték megtekintésére a Sas-hegyről.

Tovább

Kulturális Örökség Napok: Tájtörténeti séta

BETELT!

Kulturális Örökség Napjai az Európai Örökség Napok (European Heritage Days) magyarországi eseménysorozata,  az épített örökség, a régészeti és természeti kincsek ünnepe.

Tovább

Tölgyerdei túra

A Sas-hegy lábától indulva felsétálunk a látogatóközponthoz egy különleges útvonalon.

Tovább

Földrengés és rovarvilág - Kutatók Éjszakája a Sas-hegyen

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Sas-hegyi Látogatóközpontja és a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának közös programján a hegy felszínén és gyomrában zajló kutatásokba tekinthetünk be.

Tovább

Geotóp Nap a Sas-hegyen

A geotóp napok keretében indított tematikus  túránkon, a Sas-hegy fő tömegét alkotó dolomit lesz a főszereplő.

Tovább

Hadiösvény a Sas-hegyen

Túránk során szakértő vezetéssel ismerkedünk meg a hegy lábánál található Petőfi laktanya múltjával, jelenével.

Tovább

Kapcsolódó hírek

Téltemető családi nap a Sas-hegyen

Szombaton ingyenes, „téltemető-tavaszváró” családi napot rendeztünk a Sas-hegyen, ahol a látogatók megismerkedhettek a Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület különleges természeti értékeivel.

Tovább

Séta és fórum a Sas-hegyen

Tegnap egy kellemes esti séta során értékeltük a Sas-hegy déli lejtőjén megvalósított fejlesztéseinket.

Tovább

Elkészültünk! - Sas-hegyi fejlesztések a védett értékekért és a látogatókért

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság a Sas-hegy hegylábi részén rekreációs célú fejlesztéseket hajtott végre 2020 őszén. A folyamatos természetvédelmi kezeléseket kiegészítő munka végrehajtása a lakossági igények figyelembe vételével történt.

Tovább

SZÉP az ősz!

Bemutatóhelyeinken már bármelyik SZÉP kártya szabadidő zsebét használhatja.

Tovább

Fejlesztések a Sas-hegyen a védett értékek és a látogatók érdekében

A Sas-hegy hegylábi részén a folyamatos természetvédelmi kezelések mellett szeptembertől a lakossági igények figyelembe vételével megkezdjük a rekreációs célú fejlesztések kivitelezését is.

Tovább

Fejlesztések a Sas-hegyen

A Budai Sas-hegy hegylábi részén a természetvédelmi kezelések mellett a lakossági igények figyelembe vételével kezdődnek fejlesztések a Igazgatóságunk kivitelezésében.

Tovább

Rendszeres rongálások a Sas-hegyen

A kiemelt helyzetű természetvédelmi területen az elmúlt időszakban egyre gyakoribbak az illetéktelen behatolók általi károkozások.

Tovább

Téli programok a Sas-hegyen

Idén februárban minden hétvégén egy izgalmas foglalkozást tartunk a Sas-hegyi Látogatóközpontban.

Tovább

Jane Goodall fát ültetett a Sas-hegyen

Dr. Jane Goodall a Life4OakForests projekt és a Jane Goodall's Roots&Shoots program keretében augusztus 9-én három őshonos facsemetét ültetett el a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében lévő Sas-hegy lejtőin, a Life4OakForests projekt egyik helyszínén.

Tovább

Mindent a szemnek!

Védett leánykökörcsineket ástak ki ismeretlen tettesek a Sas-hegyen.

Tovább

Tölgyültetés a Hegyen

A Sas-hegy elfogyasztotta a 60. születésnapjára kapott tölgytortát.

Tovább

Tölgytortát kapott a 60 éves Sas-hegyi TT

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság a Tölgyes Life projekt támogatásával 2018. október 13-án egy ingyenes családi nap keretében ünnepelte a Sas-hegy Természetvédelmi Területté nyilvánításának 60. évfordulóját.

Tovább

Nyárias séta a Sas-hegy Védő Egyesülettel

A Föld Napja előtti délután találkoztunk a Látogatóközpont előtt a Sas-hegy Védő Egyesület lelkes és elkötelezett tagjaival, hogy megismertessük velük a tervezett fejlesztéseinket. Dr Koncz Péter projektvezető felvázolta a LIFE4OakForests célkitűzéseit és a tervezett beavatkozásokat.

Tovább

Ráadás-hétvége a Sas-hegyen

A szép időre és a nagy érdeklődésre való tekintettel a Sas-hegyi Látogatóközpont november 5-én és 6-án még idén utoljára kinyitja kapuit a látogatóknak! Túrára fel!

Tovább

DINPI Klub előadások 2016 második felében is!

Minden hónap első keddjén a Sas-hegyi Látogatóközpontban! A sikeres első félév után íme további ingyenes előadásaink rövid ismertetője.

Tovább

Kapcsolódó helyek

Sas-hegy tanösvény

A Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület különleges természeti értékeket őriz a lüktető főváros felett 250 m-rel.

Tovább

Budai Sas-hegy TT

"A budai hegyek egyik legérdekesebb életközösségét a Sas-hegyen találjuk, bár messziről kopár sziklás képet mutat, amelyen csak itt-ott zöldell egy-egy árva feketefenyő vagy orgonabokor. De ez csak a látszat, amellyel csak a felületes szemlélő elégszik meg, közelebbi vizsgálattal kiderül, hogy Budapest egyik legérdekesebb élőhelye, amelyhez hasonlót Visegrádtól az Al-Dunáig nem találunk." (Dr. Pénzes Antal)

Tovább

Kapcsolódó termékek

Eladó e táj?

A Budai-hegység természeti értékei régi fényképeken.

2003, 60 oldal.

Tovább

ROSALIA 8. Természetvédelem és kutatás a budai Sas-hegyen

A terület a főváros jellegzetes tájképi eleme, sok látogatót vonz, ezért a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság a természetvédelmi kezelés szempontjából egyfajta "kirakatnak", modellterületnek tekinti. Kötetünkben természetvédelmi szakemberek és kutatók mutatják be a Sas-hegyen elért legfrissebb eredményeket.

2012, 591 oldal, B5,
kemény borító.

Tovább

Tanösvények Budapest körül 4. Sas-hegy tanösvény

A főváros egyik legszebb panorámájával rendelkező Sas-hegyen vezető tanösvény a dolomithegyek jellegzetes élővilágával ismerteti meg az olvasót. 2004, 16 oldal, A5,

Tovább

Ajándékjegy, Sas-hegyi Látogatóközpont és tanösvény TELJES ÁRÚ

Belépőjegy a kiállításra, a kilátóra és a tanösvényre terepi vezetéssel.

Tovább

Ajándékjegy, Sas-hegyi Látogatóközpont és tanösvény KEDVEZMÉNYES

Belépőjegy a kiállításra, a kilátóra és a tanösvényre terepi vezetéssel diákoknak, nyugdíjasoknak, pedagógusoknak.

Tovább

Ajándékutalvány 2000 Ft

2000 Ft értékű utalvány, mely beváltható a felsorolt bemutatóhelyeinken túráinkra, aktuális programjainkra vagy akár nemzeti parkos ajándéktárgyak vásárlására. 

Tovább

Ajándékutalvány 5000 Ft

5000 Ft értékű utalvány, mely beváltható a felsorolt bemutatóhelyeinken túráinkra, aktuális programjainkra vagy akár nemzeti parkos ajándéktárgyak vásárlására. 

Tovább

Kapcsolódó szolgálatások

Félnapos természetismereti programok

Vállaljuk osztálykirándulások, csoportoknak terepi programok megszervezését! Bemutatóhelyeink, védett területeink bejárhatóak környezeti nevelőinkkel és túravezetőinkkel, akik az élményt egyedi módon, természetesen közvetítik.

Tovább

Pedagógus továbbképzés

Élménypedagógia a mindennapokban – központban a természet szeretete
Pedagógusoknak előírt kreditpont beszámítási lehetőség.

Tovább

Terepnapok óvodásoknak és iskolásoknak a Sas-hegyen

Izgalmas terepi programok - játékos természetismereti feladatok, kalandos tanösvény túra vár kicsit nagyot a Sas-hegyi Látogatóközpontban.

Tovább

Sas-hegyi Látogatóközpont

Budapest egyik legszebb kilátását élvezheti, nyugodt , természetes környezetben.

Tovább

Kiadvány- és ajándékbolt

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság svábhegyi központjában (Budapest XII. ker., Költő u. 21.) és több bemutatóhelyén is Zöld Boltot működtet, ahol elsősorban Igazgatóságunk és az Agrárminisztérium ismeretterjesztő kiadványai kaphatóak.

Tovább

BIOEUPARKS Exploting the potentialities of solid biomasses in EU Parks

Időszak: 2013.04.01 - 2016.03.31

Megvalósult

A projekt célja a védett és Natura 2000 területek természetvédelmi kezelése során keletkező biomassza hasznosítása helyi felhasználók fűtési és villanyenergia igényének kielégítésére.

Tovább