Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

Mátyás-hegyi-barlang

<p>Kalandtúrák a Pál-völgyi-, Mátyás-hegyi-barlangrendszer kiépítetlen szakaszán. Vegyetek részt egy különleges tanulmányi kiránduláson, egy felejthetetlen földalatti földrajzórán, ahol a tanóra egy izgalmas kalandtúrával ötvöződik!</p>

Kedves Látogatónk! Kérjük, segítse munkánkat az alábbi kérdőív kitöltésével, amely csupán 2 percet vesz igénybe. Köszönjük!
Kérdőív a Mátyás-hegy-barlangról >>

Itt nem csak azt tudhatjátok meg, hogy a Budai-hegység különleges barlangjai, valamint a bennük található formakincsek, ősmaradványok és ásványkiválások hogyan keletkeztek, hanem azt is, hogy hogyan tudtok egymásra figyelni egy csapatban. Vállaljátok fel ezt a kihívást! Ismerjétek, ismertessétek meg magatokat olyan helyzetben, olyan körülmények között, ahol mindenki garantáltan a legbenső énjét adja. Szerezzetek életre szóló közös élményt magatoknak és egymásnak!

A barlangban nincs kiépített útvonal, a túrán többször kell négykézláb vagy hason csúszva közlekedni, de a részvételhez semmilyen előképzettség nem szükséges, csak sportos hozzáállás. A szükséges felszerelést - overallt, sisakot és fejlámpát - biztosítjuk.

Várjuk iskolás csoportok, baráti társaságok, munkahelyi csoportok jelentkezését. Iskolásoknak föld alatti földrajzórákat is tartunk.

Részletek:

 • Cím: 1025 Budapest, Szépvölgyi út 162.
 • Megközelítés: Bp. Kolosy térről 65-ös autóbusszal a Pál-völgyi-cseppkőbarlang megállóig. GPS: 47.53370, 19.01793
 • Kapcsolattartó: Vörös Péter
 • E-mail: info@barlangaszat.hu
 • Telefon: +36 20 928 4969
 • Nyitva tartás: Egész évben, előzetes bejelentkezés alapján.

Részletek: www.barlangaszat.hu

Belépőjegy:

 • Barlangi alaptúra 13 500 Ft/fő, Kedvezményes: 8 000 Ft/fő
 • Barlangi alaptúra iskolás csoportoknak (min. 10 fő) -, Kedvezményes: 6 900 Ft/fő
 • Barlangi csapatépítő program (3,5 óra) 19 900 Ft/fő, Kedvezményes: -
 • Extrém túra (3 óra) 19 900 Ft/fő, Kedvezményes: -
 • Kísérőjegy -, Kedvezményes: 1 600 Ft/fő
 • Regisztrációs jegy -, Kedvezményes: 100 Ft/fő

<p><strong>A barlangtúrákon való részvétel feltétele: </strong>alsó korhatár az iskolás kor (diákigazolvánnyal kérjük igazolni), az extrém túrán alsó korhatár a betöltött 14. életév.</p> <p><strong>KEDVEZMÉNYEK:</strong></p> <p><strong>Regisztrációs jegy: </strong>a DINPI és a többi hazai nemzeti park igazgatóság dolgozói és közeli hozzátartozóik. <br /><strong><br />Kedvezményes jegy: </strong>nyugdíjasok, diákok (6-14 éves korig), pedagógusok (egyéni látogatóként).</p> <p><strong>Kísérőjegy: </strong>10 fő feletti iskolás csoportok esetén minden tizedik látogató után 1 fő.</p>

Kapcsolódó programok

Extra kedvezmény a Mátyás-hegyi-barlangban!

Március a barlangok hónapja - kalandtúrák Mátyás-hegyi-barlangrendszer kiépítetlen szakaszán


 

Tovább

Kapcsolódó hírek

Barlangoljunk! - március a barlangok hónapja

Különleges programokkal és kedvezményes belépőkkel vár a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság 4 turisztikai barlangja márciusban.

Tovább

Március ismét a Barlangok Hónapja

A „Barlangoljunk!” kampány célja hazánk különleges barlangjainak bemutatása, népszerűsítése, hiszen nemzeti park igazgatóságaink nem csupán a természet élő elemeinek megőrzéséért felelősek, hanem az élettelen természeti értékeink megóvása is feladatkörükbe tartozik - mondta az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára Budapesten, a Szemlő-hegyi-barlangban.

Tovább

"Segítség, be vagyok zárva!"

Vajon mennyit tudsz barlangjainkról?

Próbáld ki magad a Barlangleső Kvízzel és nyerj ajándékcsomagot vagy barlangi belépőt!

Tovább

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság vagyonkezelésében álló barlangok látogatási tilalmának elrendelése

A Kormány a 40/2020. (III.11.) Korm. rendeletében az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki.

Tovább

BARLANGOLÁS idén márciusban is!

A Magyar Nemzeti Parkok ismét meghirdetik hazánk látogatható barlangjait népszerűsítő programsorozatukat!

Tovább

Kapcsolódó helyek

Pál-völgyi-barlang

A Pál-völgyi-barlang hazánk leghosszabb barlangrendszere. A jelenleg ismert kb. 32 km-es hosszból 500 méteres szakasz van kiépítve, mely kb. 1 óra hosszúságú vezetett túra keretében látogatható.

Tovább

Kapcsolódó termékek

Barlangmánia

Játékos foglalkoztató füzet a barlangok világáról.

Tovább

Kapcsolódó szolgálatások

Pedagógus továbbképzés

Élménypedagógia a mindennapokban – központban a természet szeretete
Pedagógusoknak előírt kreditpont beszámítási lehetőség.

Tovább

Föld alatti földrajzóra a Mátyás-hegyi-barlangban

Az ún. " csúszó-mászós" overallos barlangtúrákon a résztvevők a Pál-völgyi-barlangrendszert eredeti állapotában tekinthetik meg, barlangi szakvezetők segítségével. A föld alatti földrajzórák kitűnően illeszthetők a földrajzos tananyagba általános és középiskolai szinten is, másrészt remek tanulmányi kirándulásra nyújtanak lehetőséget.

Tovább