Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

Mátyás-hegyi-barlang

Kalandtúrák a Pál-völgyi-, Mátyás-hegyi-barlangrendszer kiépítetlen szakaszán. Vegyetek részt egy különleges tanulmányi kiránduláson, egy felejthetetlen földalatti földrajzórán, ahol a tanóra egy izgalmas kalandtúrával ötvöződik!

Kedves Látogatónk! Kérjük, segítse munkánkat az alábbi kérdőív kitöltésével, amely csupán 2 percet vesz igénybe. Köszönjük!
Kérdőív a Mátyás-hegy-barlangról >>

Itt nem csak azt tudhatjátok meg, hogy a Budai-hegység különleges barlangjai, valamint a bennük található formakincsek, ősmaradványok és ásványkiválások hogyan keletkeztek, hanem azt is, hogy hogyan tudtok egymásra figyelni egy csapatban. Vállaljátok fel ezt a kihívást! Ismerjétek, ismertessétek meg magatokat olyan helyzetben, olyan körülmények között, ahol mindenki garantáltan a legbenső énjét adja. Szerezzetek életre szóló közös élményt magatoknak és egymásnak!

A barlangban nincs kiépített útvonal, a túrán többször kell négykézláb vagy hason csúszva közlekedni, de a részvételhez semmilyen előképzettség nem szükséges, csak sportos hozzáállás. A szükséges felszerelést - overallt, sisakot és fejlámpát - biztosítjuk.

Várjuk iskolás csoportok, baráti társaságok, munkahelyi csoportok jelentkezését. Iskolásoknak föld alatti földrajzórákat is tartunk.

Részletek:

  • Cím: 1025 Budapest, Szépvölgyi út 162.
  • Megközelítés: Bp. Kolosy térről 65-ös autóbusszal a Pál-völgyi-cseppkőbarlang megállóig. GPS: 47.53370, 19.01793
  • Kapcsolattartó: Vörös Péter
  • E-mail: info@barlangaszat.hu
  • Telefon: +36 20 928 4969
  • Nyitva tartás: Egész évben, előzetes bejelentkezés alapján.

Részletek: www.barlangaszat.hu

Belépőjegy:

  • Barlangtúra 7 000 Ft/fő, Kedvezményes: 4 500 Ft/fő
  • Barlangtúra iskoláscsoportoknak (min. 10 fő) , Kedvezményes: 4 000 Ft/fő
  • Barlangi csapatépítő program 10 000 Ft/fő, Kedvezményes: .
  • Extrém túra 10 000 Ft/fő, Kedvezményes: .

<h5>Jegyvásárlásra nem kötelezettek: a DINPI és a többi hazai nemzeti park igazgatóság dolgozói és családtagjai.<br></h5><h5><b>KEDVEZMÉNYEK: </b>Kedvezményes jegyváltásra jogosultak: nyugdíjasok, gyermekek 14 éves korig. Kísérőjegy: 400 Ft/fő, jogosultak: 10 fő feletti csoportok esetén minden tizedik látogató után 1 fő kísérőjeggyel léphet be.<i><br></i></h5>A barlangtúrákon való részvétel feltétele: alsó korhatár az iskolás kor (diákigazolvánnyal kérjük igazolni), az extrém túrán alsó korhatár a betöltött 14. életév.

Kapcsolódó helyek

Pál-völgyi-barlang

Hazánk leghosszabb barlangja leginkább cseppköveiről lett nevezetes, bár igazából sokkal jellemzőbbek rá a magas, hasadékszerű folyosók, a nagy szintkülönbségek, és a hévizek által kioldott gömbszerű oldásformák. A barlang 1919 óta kisebb megszakításokkal folyamatosan látogatható. 500 méteres, megújult túraútvonala sok izgalmat tartogat. Meseszerű cseppkövek, különleges szikla-alakzatok évezredek óta változatlan, megdermedt világába visz el.

Tovább

Kapcsolódó szolgálatások

ŐSZI pedagógus továbbképzés

60 órás akkreditált pedagógus képzés a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság bemutatóhelyein! Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 10.

Tovább

Föld alatti földrajzóra a Mátyás-hegyi-barlangban

Az ún. " csúszó-mászós" overallos barlangtúrákon a résztvevők a Pál-völgyi-barlangrendszert eredeti állapotában tekinthetik meg, barlangi szakvezetők segítségével. A föld alatti földrajzórák kitűnően illeszthetők a földrajzos tananyagba általános és középiskolai szinten is, másrészt remek tanulmányi kirándulásra nyújtanak lehetőséget.

Tovább