Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

Budai Vár-barlang

<p>A Budai Vár-barlang Magyarország egyik legrendhagyóbb barlangja, amelynek mai arca az ember és természet közös, több százezer éves munkájának eredménye.</p>

Túráinkon föld alatti termek és folyosók tucatjait, a Budai Vár alatt húzódó, több mint 3 kilométer hosszú barlangrendszer – látogatók elől eddig elzárt – részeit járjuk be. Megismerjük, hogyan alakult ki a barlangrendszer és hol hagyta ott a fogát egy mamut, de azt is, hogyan váltak a természetes eredetű barlangüregek labirintus jellegű pincejáratokká, s hogy milyen módon hasznosították őket a Várhegy mindenkori lakói – borospinceként, börtönként, óvóhelyként vagy épp underground party-helyként. 

JEGYVÁSÁRLÁS:

Vár-barlangi séta (1,5 óra) >>

Vár-barlangi rövidtúra (40 perc) >>

Vár-barlangi extra túra (3 óra) >>

(Az online megvásárolt jegyeket NEM SZÜKSÉGES KINYOMTATNI, erre alkalmas okostelefonon is be lehet mutatni!)

Foglalási lehetőség angol nyelvű túráraBudapest: Buda Castle Cave Walking Tour | GetYourGuide

A túrák hossza:

Átmenő rövid túra: 35-40 perc 

Teljes túra: kb. 1,5 óra

Extra túra: 2,5-3 óra

Tudnivalók a barlangról és a túrákról:
- zárt, sötét tér, de állandó, kiépített megvilágítás
- kb. 12 °C-os hőmérséklet - ennek megfelelő öltözet ajánlott!
- könnyű séta, nincs szintemelkedés, kevés lépcső, szilárd burkolatú járófelület (de nem akadálymentes - babakocsival nem járható)
- kényelmes túracipő viselése ajánlott!

- a barlang kutyával nem látogatható
- magyar vagy angol nyelvű túravezetés (egyes esetekben egyszerre)
- résztvevők száma: maximum 25 fő
- a teljes túrákat 12 éves kortól, az átmenő túrákat 5 éves kortól ajánljuk!

Meghirdetett túráinkra a jegyvásárlás egyéni látogatóknak kizárólag online lehetséges! Kérjük, hogy nagyobb (15 fő feletti) csoportok, privát túra igény, valamint ajándékjegy beváltása esetén a varbarlang@dinpi.hu e-mailcímen egyeztessenek.
Helyszíni jegyértékesítés csak kampányjelleggel történik, meghirdetés a Vár-barlang Facebook oldalán.

Kérjük érkezzen időben: a túra pontosan indul - a késve érkezők nem tudnak csatlakozni a csoporthoz, a jegyek értéke nem visszatéríthető.

A jegyek csak a vásárláskor kiválasztott időpontra érvényesek. Megértésüket előre is köszönjük!

Tipp: a BKK utazástervezőjében az érkezési idő beállításával célszerű kiszámolni az odautazás hosszát: https://go.bkk.hu/

Találkozó pont:
- teljes és extra túrák: a Szentháromság szobor talapzatánál, a Mátyás templommal szemben (1014 Budapest, Szentháromság tér)
- rövid túrák: a barlang Dárda utcai bejáratánál (1014 Budapest, Dárda u. 2.).

Ajándékozd meg szeretteid egy életre szóló élménnyel! A Vár-barlang AJÁNDÉKJEGYEKET keresd a webshopban!

 Keresse a Vár-barlangot a Facebookon is!


A túráról fénykép és videofelvétel csak az esetben készíthető, ha ehhez az összes látogató és a túravezető is írásban hozzájárul.

A jegy megvásárlásával a résztvevők automatikusan elfogadják a barlanglátogatás szabályait!

Kedves Látogatónk! Kérjük, miután meglátogatta bemutatóhelyünket, segítse munkánkat az alábbi kérdőív kitöltésével, amely csupán 2 percet vesz igénybe. Köszönjük! Kérdőív a Budai Vár-barlangról >>

Részletek:

 • Cím: 1014 Budapest, Dárda u. 2.
 • Kapcsolattartó: Márkus Katalin
 • E-mail: varbarlang@dinpi.hu
 • Telefon: +36 30 153 0980 (munkaidőben)

Találkozó pont: - teljes és extra túrák: a Szentháromság szobor talapzatánál, a Mátyás templommal szemben (1014 Budapest, Szentháromság tér) - rövid túrák: a barlang Dárda utcai bejáratánál (1014 Budapest, Dárda u. 2.).

Belépőjegy:

 • Teljes túra 5 000 Ft/fő, Kedvezményes: 3 800 Ft/fő
 • Átmenő rövid túra 3 500 Ft/fő, Kedvezményes: 2 700 Ft/fő
 • Extra túra 6 100 Ft/fő, Kedvezményes: 4 900 Ft/fő
 • Angol nyelvű túra (1,5 óra) 6 500 Ft/fő, Kedvezményes: 5 500 Ft/fő
 • Angol nyelvű átmenő túra (rövid) 5 000 Ft/fő, Kedvezményes: 4 000 Ft/fő
 • VIP séta felár (privát túra felár – csak előzetes egyeztetéssel, a belépőjegyeken felül fizetendő) Rövid túra esetében: 30.000 Ft/ csoport, Kedvezményes: Vár-barlangi séta esetében: 45.000 Ft/csoport
 • "AM" jegy ., Kedvezményes: 100 Ft/fő
 • Teljes túra - Hungary Card 4 200 Ft/fő, Kedvezményes: 3 200 Ft/fő

<p>A feltüntetett jegyárak 2024. december 31-ig érvényesek.</p> <p><strong>Jegytípus jogosultságok</strong></p> <p><span style="text-decoration: underline;">Kedvezményes jegyvásárlásra jogosultak:</span><br />- nyugdíjasok,<br />- diákok, gyermekek<br />- pedagógusok (egyéni látogatóként)</p> <p><span style="text-decoration: underline;">Regisztrációs jegy vásárlására jogosultak:</span><br />- csoportot kísérő pedagógusok (iskolás csop. esetén max. 2 fő),<br />- a DINPI és a többi hazai nemzeti park igazgatóság dolgozói és közeli hozzátartozóik és élettársuk, - a bemutatóhely alapszolgáltatásaira vonatkozóan a NOE tagsági kártyával rendelkező tagok harmadik és további 14 év alatti gyermekei,<br />- valamint csak a Vár-barlangi túra/rövid túra vonatkozásában az Agrárminisztérium dolgozói és közeli hozzátartozói.<br /><br />Az Agrárminisztérium dolgozóira és 18 év alatti gyermekeikre, valamint egy háztartásban élő házastársakra, élettársakra terjed ki. Az „AM” kedvezmény érvényes AM belépőkártyával vehető igénybe, amennyiben a belépőkártya birtokosa azt helyben személyesen felmutatja a belépéskor! AM kedvezményes jegy a magyar nyelvű teljes túrára és a magyar nyelvű rövid (átmenő) túrára váltható.<br /><br />A kedvezményre való jogosultságot belépéskor a releváns dokumentummal igazolni kell. Ennek hiányában a túravezető megtagadhatja a belépést, a jegy visszaváltására ilyenkor nincs lehetőség.</p>

Kapcsolódó programok

Extra szakvezetéses túra a Budai-Vár-barlangban

 


Évek óta március a barlangok hónapja Nemzeti Parkjainknál, melynek keretében idén a Budai Vár-barlangba is extra programokkal készülünk.

Tovább

Extra szakvezetéses túra a Budai-Vár-barlangban

Évek óta március a barlangok hónapja Nemzeti Parkjainknál, melynek keretében idén a Budai Vár-barlangba is extra programokkal készülünk.

Tovább

Vár-barlang a Budapest100-on

2022-ben a Budai Vár a Budapest100 fesztivál helyszíne, amihez a Budai Vár-barlang is csatlakozik. Május 14-én az egész napos nyitva tartással, délután extra szakvezetéses túrával, a nap végén zenei ráadással várjuk a látogatókat.

Tovább

Duna napi extra Vár-barlang túra

A Duna és a Budai Vár-hegy geológus szemmel.

Tovább

Kapcsolódó hírek

Barlangoljunk! - március a barlangok hónapja

Különleges programokkal és kedvezményes belépőkkel vár a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság 4 turisztikai barlangja márciusban.

Tovább

Sziklába vájt történelem

Különleges program a Várnegyedben!

Tovább

"Segítség, be vagyok zárva!"

Vajon mennyit tudsz barlangjainkról?

Próbáld ki magad a Barlangleső Kvízzel és nyerj ajándékcsomagot vagy barlangi belépőt!

Tovább

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság vagyonkezelésében álló barlangok látogatási tilalmának elrendelése

A Kormány a 40/2020. (III.11.) Korm. rendeletében az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki.

Tovább

BARLANGOLJUNK! - Március a Barlangok Hónapja

Különleges programokkal és kedvezményes belépőkkel várjuk a látogatókat barlangjainkban egész márciusban.

Tovább