Tavasztündér

Tavasztündér (Cincér Műhely, fotó: Sára Petra)

Vidám tavaszi üzenő az egész családnak!

Eszközök, alapanyagok:
  • tojástartók (lehetőleg sérült – csak egy részét fogjuk használni)
  • különböző méretű fagolyók
  • madzag (50 cm), színes fonal
  • gémkapcsok, papírdarabkák
  • olló, ragasztó, filc
Elkészítési idő: 45 perc

1. Először végy egy tojástartót (amely újra már nem használható, és a piacon sem visszaváltható :) ), vágd körbe két „csúcsát”, majd lyukaszd ki a tetejét! Ez lesz a tündér ruhája.
2. Fogj egy fagolyót, rajzold meg a tündér arcát, és fűzd fel a ruhájával együtt egy madzagra (50 cm), alatta pedig rögzítsd (csomóval, kis fagolyóval).
3. Színes fonalból vágj fel több 10-15 cm-es darabot a tündér hajának, majd kösd hozzá a fejénél lévő madzaghoz. Frizuráját kedved szerint befonhatod, alakíthatod!
4. A tündér kalapjaként fűzz fel egy újabb papírtölcsért a madzagra, majd rögzítsd egy csomóval.
5. A madzag fennmaradó részére tetszőleges távolságonként köss egy csomót – ezekbe kerülnek az üzeneteket tartó gémkapcsok.
6. Tovább díszítheted alkotásod, ha a madzag végére – egy nagyobb csomó fölé – egy újabb, virág formán kivágott „papírtölcsért” húzol.

LETÖLTHETŐ poszter képekkel, leírással >>

Vidám tavaszi üzenődet kedved szerint fellógathatod, ahol jól szem előtt van, és máris üzenhetsz rajta szeretteidnek!

Most már eleget ültél, mozdulj ki, irány a friss levegő!


Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.