Támogatójegy - Ócsai Tájház
Cikkód: tamjegy500
Ajándékjegyek

A támogatójegy megváltásával segíti a kulturális és természeti örökségünk megőrzésérét folyó munkát.Az Ócsai Tájház gyűjteményében a 19-20. század fordulóján élt polgárosodó, parasztság használati tárgyait őrizzük és éltmódját mutatjuk be az érdeklődőknek. A bemutatóhelyet körbe ölelő Ócsai Tájvédelmi Körzetben több tanösvényen biztosítjuk a csoportos bejárást vagy az egyéni kirándulást. A környező turjánvidék unikális természetvédelmi jelentőséggel bír. Napjainkra a hasonló lápterületek nagy része hazánkban már elpusztult. Ezeknek a különleges területeknek a megőrzését is fontos feladatunknak tekintjük.

További információk a bemutatóhelyről >>

A támogatójegyeket kizárólag e-mail-ben, beváltható voucher formájában küldjük el a vásárlónak. Kérjük a vásárlási folyamat végén az ONLINE BANKKÁRTYÁS fizetést, valamint a SZEMÉLYES ÁTVÉTELT válassza (e-mailben küldjük!).
Amennyiben egyéb termékeket is vásárol, úgy azokra vonatkozóan válasszon szállítási módot, az ajándékjegyet ettől függetlenül e-mailben küldjük el vásárlóink részére.

500 Ft
...
...

Ócsai Tájvédelmi Körzet

Budapesttől mintegy 35 km-re, az Alföld és a Gödöllői-dombság találkozásánál helyezkedik el Ócsa község és az őt körülölelő turján-vidék, melyen 1975-ben jött létre az Ócsai Tájvédelmi Körzet 3.575 ha nagyságú területen.

Tovább

Ócsai Tájház

A vidék látnivalókban talán leggazdagabb része az Ócsai Tájvédelmi Körzet részét képező ócsai Öregfalu, amely máig megtartotta eredeti településszerkezetét, régi stílusú házait, élő néphagyományait. Itt még manapság sem ritka, hogy lovas kocsival, vagy népviseletbe öltözött emberekkel találkozunk.

Tovább

Selyem-réti tanösvény

Az Ócsai Tájvédelmi Körzetben található Selyem-réti tanösvény, amely a védett természeti terület erdei élővilágába enged betekintést. A terület a jellegzetes Duna-Tisza közi lápmedencék egyike, homokterületek közötti vizenyős mélyedés, ahol láperdők és láprétek váltakoznak egymással.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.