Fóti-Somlyó tanösvényfüzet gyerekeknek

Cikkód: fotgyf
DINPI füzetek

Játékos foglalkoztató a Fóti-Somlyó tanösvény élményszerű bebarangolásához.A zefír boglárkalepke végigvezet a Fóti-Somlyó tanösvényen. Próbáld megtalálni a helyszínen, hogy a poszteren lévő rajzok melyik tanösvényállomáshoz kapcsolódnak. Miután felfedezted a Fóti-Somlyót, a füzetben lévő játékok segítenek visszaidézni a kirándulást.

ISBN 978-615-5241-34-5

500 Ft
...
...

Fóti-Somlyó tanösvény

A Budapesttől 25 km-re lévő Fóti-Somlyó valóságos hegy látszatát kelti a Gödöllői-dombvidék peremén. A 3500 m hosszú kör vonalvezetésű tanösvény a Fáy-présház mellől indul, s a lepkés állomásjelzést követve 2,5 óra alatt bejárható.

Tovább

Fóti-Somlyó TT

A Gödöllői-dombvidék peremén valóságos hegy látszatát kelti a fóti Somlyó, amely piroxénandezit-tufából, édesvízi és miocén mészkőből, valamint löszös és homokos pannon üledékből épült fel. A terület egykor gazdag volt erdőségekben. Az északi lejtőláb löszös üledékén már csak kis foltban található meg a lösz szukcessziós sorozatának záró társulása a tatárjuharos löszpusztai tölgyes.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.