Börzsöny Extra - 24 óra a vadonban
Cikkód: 24ora
Ajándékjegyek

Természet, Történelem, Tájhasználat. Rendhagyó és különleges túránk során tapasztalt erdőjárókkal vethetjük be magunkat 24 órára a Börzsöny szívébe!Sokszor gondolkodunk el azon, hogy a régi idők emberei vajon hogyan járták az erdőt. Hogyan készítették el ételeiket? Hogyan választották ki a megfelelő éjszakai szálláshelyet? Mi történt ebben a hatalmas erdőségben az évszázadok alatt?

A terület történetét és természeti értékeit egyaránt ismerő túravezetők elvezetnek a hegységben századokon át élő emberek emlékeihez. Kirándulásunk során letérünk a járt ösvényekről és a helyenként zord, ám lélegzetelállító tájakat barangolunk be. Megismerjük az erdő gyógynövényeit, forrásokból szerzünk vizet. A magunk rakta tűz mellett készítjük vacsoránkat és éjszakázunk. A megszokott életmódunkból kizökkenve egészen új élményeket, tapasztalatokat szerezhetünk.

Időpont: május 8. (május 15. esőnap)

Jelentkezési határidő: május 6., 9:00

Találkozó: 8:00, indulás 8:30

Szállás a Hiúz Házban, vagy annak udvarán, sátorban, hálózsákban, függőágyban.

Vacsorát a nemzeti parkunk, meleget az esti tábortűz ad.

felszerelést végig visszük a hátunkon, ezért fontos, hogy a lehető legkisebb súlyt pakoljuk be.

Túra nehézsége:
a túra hossza kb. 20 km, szintkülönbség: kb. 900 méter fel és 800 méter le, amelynek teljesítéséhez átlagos fizikai és egészségi állapot szükséges.

A legfontosabbak:

  • kényelmes és réteges túra ruházat (estére melegebb öltözék, eső- és napvédelem!),
  • vízálló, jól bejáratott zárt túracipő, vagy bakancs,
  • hálózsák, polifoam (nagyon könnyű, kicsi sátrat vagy függőágyat esetleg lehet hozni),
  • egészségügyi felszerelés (kullancsriasztó, nedves törlőkendő, gyógyszer, sebtapasz, stb.),
  • fejlámpa/zseblámpa,
  • térkép, vagy GPS ajánlott.

A jegyeket kizárólag e-mail-ben küldjük el a vásárlónak. Kérjük a vásárlási folyamat végén az ONLINE BANKKÁRTYÁS fizetést, valamint a SZEMÉLYES ÁTVÉTELT válassza (e-mailben küldjük!).
Amennyiben egyéb termékeket is vásárol, úgy azokra vonatkozóan válasszon szállítási módot, az ajándékjegyet ettől függetlenül e-mailben küldjük el vásárlóink részére.

A program minimális létszáma 4 fő, maximális létszáma 10 fő.

Kapcsolat: Sevcsik András, +36 30 238 0063 , +27 585 625 (munkaidőben), hiuzhaz@dinpi.hu

20 000 Ft
...
...

Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont

A Magas-Börzsöny kapujában, számtalan túraútvonal kiindulópontjában található mozgalmas, új kiállítással és tanösvénynel kiegészült minősített erdei iskolánk, ahol iskolai és óvodai csoportoknak egy napostól az egy hetesig, szállással egybekötött változatos programokat biztosítunk.

Tovább

A Börzsöny

Évmilliókkal ezelőtt a Börzsöny ősvulkán tömbje közel 2000 méter magasan emelkedett a tenger szintje fölé. A későbbi kitörések nyomán kialakuló beszakadások illetve az erőteljes lepusztulások révén a mai legmagasabb pont – a 939 méter magas Csóványos – már „csak” huszadik a száz legmagasabb magyar hegycsúcs listáján.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.