Ugrás a fő tartalomra

Panoráma túra - minden kedden, csütörtökön és szombaton

Panoráma e-bike túra (Fotó: Berkó Gyöngyi)

Ezen a nem túl hosszú, de izgalmas látnivalókban mégis nagyon gazdag túrán szeretnénk bemutatni Visegrád és egyben a Dunakanyar legszebb panorámájú helyeit. A túra hossza hozzávetőleg 20 km, elektromos kerékpárral könnyen teljesíthető, ettől függetlenül kb. 450m szintkülönbséget kell leküzdeni. 

Érdemes rászánni 2,5-3 órát az életünkből, hogy felfedezhessük ezeket az ismert vagy kevésbé ismert célpontokat, mint: Salamon torony, Sibrik domb, Mátyás forrás, Mogyoró hegy, Zsitvay kilátó, Panoráma kilátó, Apátkúti völgy. A frissítésről az útközben utunkba kerülő források gondoskodnak (Mátyás-forrás, Kaán-forrás). Útközben bepillantást nyerhetünk a Visegrádi-hegység élővilágába; mind a növény, mind az állatvilág igen gazdag és változatos. A túra végig a Duna-Ipoly Nemzeti Park védett területén halad keresztül, szakvezetéssel. A túra ára 7000.-Ft/fő. Túrák indulnak: kedd, csütörtök, szombat 16 órakor.

A túra a Tekerentyű Szereldétől indul. Minden túra előtt személyre szabjuk a kerékpárokat, átvesszük a fontosabb műszaki tudnivalókat, illetve azt, hogy mire kell és mire érdemes figyelni majd a túra alatt. 

Visegrádon keresztül fogunk végigtekerni, érintve a város főbb látnivalóit, ezekről nagyon szívesebben mesélünk majd rövidebben-hosszabban. A Salamon Toronynál hagyjuk el a várost, innen a természet veszi át a főszerepet. Minden évszakban változatos és szemet gyönyörködtető látványban lesz részünk. Járunk majd erdőben, mezőn. Túránk legmagasabb pontján természetesen megpihenünk majd, hogy mindenki kiélvezhesse a panorámát (Zsitvay-kilátó, Nagy-Villám sípálya teteje). Innen elkalauzolunk Benneteket egy egészen különleges és szépségében verhetetlen helyre; itt sem szűkölködünk majd kilátásban. Következő állomásunk a Vár mellett elhaladva a Panoráma autós pihenő lesz, aki nem volt még itt, bizonyosan beleszeret. Ereszkedünk tovább és bemerészkedünk az Apátkúti-völgybe, ahol találunk majd tavakat, vízesést, forrásokat. Utunk innen vissza a városba vezet majd.

Garantáltan a Dunakanyar legszebb túráját kínáljuk mindenkinek, mely szinte végig aszfaltozott úton halad, tehát különösebb technikai tudást nem igényel. A kerékpárjainkat sokszor megjárattuk erre, maximális igénybevétel mellett is bírni fogják az utat.

A túra útvonala végig a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén halad keresztül, szakvezetéssel.

A szervezett túra részvételi díja 7000 Ft/fő. A részvételi díj tartalmazza a felkészített kerékpárt, a szakvezetést, igény esetén bukósisakot.

A szervezett túrára jelentkezni lehet a 06 20 343 93 74-es telefonszámon vagy az eltekerentyu@gmail.com email címen.

A túrán egyszerre maximum 12 fő tud részt venni (2 vezetővel), ezért mindenkit kérünk, időben jelezze a részvételi szándékát.

Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.