Ugrás a fő tartalomra

Önként a természetért!

Önkéntes munka - tanösvény karbantartása

A  nemzeti park  természetvédelmi területeinek kezelési és fenntartási feladatiban jelentős szerepük van az önkénteseknek is. 

 

 

Igazgatóságunknál az önkéntes munkák sokrétűek és változatosak:  

Terepi munkák: inváziós fajok visszaszorítása, cserjeírtás,  őshonos növényzet helyreállítása, szemétszedés.

Adatgyűjtés: biotikai adatgyűjtés, látogatószámlálás.

Ökoturisztikai berendezések karbantartása és fejlesztése: tájékoztató táblák, korlátok, vízelvezetők, lépcsők cseréje, festése, kihelyezése.

Fajmegőrzési munkák: faültetés, facsemeték ápolása, odúk karbantartása, odúk  kihelyezése.

Ökoturisztikai eseményeken való részvétel:  asszisztensi munkák rendezvényeken, táboroztatások segítése.

 

Önkéntes tevékenységekre várunk:

Cégeket és vállalatokat, melyek társadalmi szerepvállalásukban (CSR) kiemelten fontosnak tarják, hogy közösségi szinten is aktívan részt vegyenek környezeti és természeti értékeinek fenntartásában. Hozzánk érkező  cégek dolgozóinak többet adunk a legtöbbször könnyű fizikai munkáknál: formáljuk a gondolkodásmódúkat, értéket teremtünk, új ismereteket nyújtunk. A természetvédelmi önkéntes munkák  után ingyenes túravezetéseken mutatjuk be az adott helyszín természeti értékeit.

Csapatépítésnek is kiváló karitatív alkalmak, ahol segítünk a természetnek és embernek egyaránt.  Munkatársaik az alkotás, adakozás és összetartozás érzését élhetik meg a közösség érdekében.  Minden esetben szabadtéri „kihívások” jó lehetőséget adnak a munkatársak közötti kötetlen beszélgetésekre, egymás jobb megismerésére, mindezt tiszta környezetben és levegőn.

Nagy segítséget jelent természetvédelmi tevékenységeink szponzorációval történő támogatása is. Akár az előre egyeztetett önkéntes nap munkálataihoz szükséges  tárgyi eszközök, vagy a veszélyeztetett fajok és területek megóvásához kapcsolódó költségekhez való hozzájárulással. Kérjük vegyék fel a kapcsolatot Igazgatóságunkkal (dinpi@dinpi.hu), ha CSR keretében fontos Önöknek az elkötelezettség a természet iránt!

Egyéni önkéntesek  is bekapcsolódhatnak   természetvédelmi munkáinkba. Kérjük iratkozzanak fel önkéntes levelezőlistánkra, hogy az aktuális önkéntes munkákról értesíteni tudjuk Önöket! Egyéni önkéntesek jelentkezését az onkentes@dinpi.hu e-mail címen várjuk.  

Csatlakozzon önkéntes programjainkhoz, hogy velünk együtt védje a természetet!

 

Duna-Ipoly Nemzeti Park

A Duna-Ipoly Nemzeti Park területe a Pilis, a Visegrádi- és a Börzsöny hegységeket, az Ipoly-völgy Hont és Balassagyarmat közötti szakaszát és a Szentendrei-sziget egyes területeit foglalja magában. A Nemzeti Park térségének egyedi sajátosságát a három nagy tájképi egység, a folyóvölgyek, a hegységek és a síkság találkozása adja. Ebből következik a terület nagyfokú változatossága, amely egyedülálló határainkon belül.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.