Ugrás a fő tartalomra

Keve András Madártani és Természetvédelmi Szakkönyvtár

Jókai-kert

A könyvtár a svábhegyi Jókai-kertben, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság központi irodaépületében található (Budapest XI., Költő u. 21.).

A könyvtár 2022. július 18-és augusztus 30. között zárva van, július 15-től 26-ig, valamint augusztus 15. és 30. között írásbeli kéréseket sem tud teljesíteni. 


Használati díj:

teljes árú: 2 000 Ft/fő/év; kedvezményes: 1 500 Ft/fő/év

Kedvezményre jogosultak: nyugdíjas, diák, pedagógus.

A Könyvtár használata díjtalan a DINPI, a többi hazai nemzeti park igazgatóság, az MME dolgozóinak és az MME igazolvánnyal rendelkező tagjainak.    

Nyitva tartás: előzetes időpont-egyeztetéssel
H-Cs: 9:00-16:00
P: 9:00-13:00

KATALÓGUS >>

További információ:
+36 1 391 4610
konyvtar@dinpi.hu

Jókai-kert

Jókai Mór életében meghatározó volt a természet- és kertszeretet. Kertészet iránti szenvedélyének hódolva vásárolta meg 1853-ban a Svábhegyen lévő telket - egy felhagyott kőbányát - a rajta álló házzal együtt. A területet borító sűrű bozót helyébe szőlőt és gyümölcsfákat telepített. A gyakori erős szél ellen hársat, juharféléket, szilt, barkócát (berkenyét), vadgesztenyét, diót ültetett, a ház körül kisebb díszparkot alakított ki. A svábhegyi családi ház kertjében zajló szüretek a magyar művészeti élet nagy eseményei voltak, a korabeli szellemi élet egyik központja alakult itt ki.

Tovább

Jókai-kert TT

Jókai Mór életében meghatározó volt a természet- és kertszeretet. Kertészet iránti szenvedélyének hódolva vásárolta meg 1853-ban a Svábhegyen lévő telket - felhagyott kőbányát - a rajta álló házzal együtt.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.