Ugrás a fő tartalomra

Kenutúrák

Jégmadárlesen kenuval

Bérelhető kenuk és természetismereti kenutúrák.

Bérelhető kenuink: 9 db 4-személyes és 3 db 12-személyes kenu Szigetmonostoron, a Pásztorrévnél. További info:  https://szivse.hu/

Természetismereti kenutúrák: szombatonként élményevezés Szigetmonostortól Leányfaluig. A következő szakvezetéses túráról információkat ITT találhat.

Kenus csapatépítő programok: információ mosonid@dinpi.hu

Duna-Ipoly Nemzeti Park

A Duna-Ipoly Nemzeti Park területe a Pilis, a Visegrádi- és a Börzsöny hegységeket, az Ipoly-völgy Hont és Balassagyarmat közötti szakaszát és a Szentendrei-sziget egyes területeit foglalja magában. A Nemzeti Park térségének egyedi sajátosságát a három nagy tájképi egység, a folyóvölgyek, a hegységek és a síkság találkozása adja. Ebből következik a terület nagyfokú változatossága, amely egyedülálló határainkon belül.

Tovább

DANUBEPARKS STEP 1.0 Duna-menti területek kutatása, kezelési terv készítése, természeti értékek bemutatása

Megvalósult

A Duna-menti védett természeti területek közös pályázata. Olyan nemzetközi tevékenységek valósulnak meg, amelyek elérése meghaladná az egyes védett területek önálló erejét. Ilyenek többek között:
- közös nemzetközi természetvédelmi stratégiák kidolgozása és megvalósítása;
- egységes kezelési gyakorlatok kidolgozása,
- határokon átnyúló élőhelyekhez kötődő fajok monitorozása.

Tovább

A Duna ártéri élőhelyeinek helyreállítása és kezelése

Folyamatban

A projekt célja a szlovákiai és magyarországi helyszíneken bolygatott dunai holtágak és árterek vízjárásának visszaállítása, a közösségi jelentőségű ártéri élőhelyek helyreállítása és ezekhez kapcsolódóan a természetvédelmi törekvések széleskörű megismertetése.

Tovább
További kapcsolódó pályázatok megjelenítése További kapcsolódó pályázatok elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.