Ugrás a fő tartalomra

Erdei e-bike túra - minden pénteken

E-bike, Maróti Kiskert

A túra Pilismarótról, a Maróti Kiskertből indul, és szinte végig az erdőben, jelölt vagy jelöletlen földutakon halad. A falut Dobogókő irányába hagyjuk el, kezdetben az aszfaltozott erdészeti úton, ám erről hamar letérünk, és egy sokkal izgalmasabb erdei úton folytatjuk utunkat Dobogókő irányába. Az út egy Dobogókőig szinte végig emelkedik, azonban, hála az elektromos hajtásnak, az emelkedők a terepen is leküzdhetővé válnak.

Kis szerencsével az erdőben állatokat is láthatunk, mivel a turisták ezeket az utakat rendszerint elkerülik. Dobogókő előtt néhány száz méterrel érünk ki az autós útra, már csak pár perc a túra legmagasabb pontja, itt ehetünk-ihatunk.

Dobogókőről újra egy földúton indulunk tovább, röviden érintünk egy turistautat, majd a Kanyargós patak völgyében leereszkedve kiérünk az aszfaltozott Királykúti útra, amelyen Prédikálószék felé vesszük az irányt. Rövid aszfaltos tekerés után ismételten letérünk az erdei útra, és felkapaszkodunk a Dunakanyar egyik legszebb panorámáját biztosító Hubertus-kunyhóhoz. Ennek teraszáról jól belátni a Dunát és a Börzsönyt. (A túra a Prédikálószéket nem érinti, mivel oda kerékpáros út nem vezet, kizárólag gyalogosan látogatható. A Hubertus-kunyhótól legalább ilyen szép, ha nem szebb kilátásban lesz részünk.)

A kilátóponttól visszafordulva, a Szőkeforrás-völgyben legurulunk Dömösre, ahol az erdőben, a falu határában felfrissülhetünk a Vadfaló büfénél. Folytatva utunkat, letekerünk egészen a Dunapartig, ahol a folyó mentén, könnyű terepen hajtunk vissza a túra kiindulópontjára, Pilismarótra, a Maróti Kiskerthez.

Ha kedved támadt kipróbálni a bringázásnak ezt az új, egyre elterjedtebb formáját, csatlakozz hozzánk! Tömegre nem kell számítanod, egymásra figyelve, egymást bevárva haladunk.
A túra 40-45 km hosszú, és viszonylag sok, 800 métert meghaladó szintemelkedést tartalmaz, de átlagos kondícióval simán vállalható! Alapvetően azoknak ajánlott, akik kedvelik a sportosabb kihívásokat, és magabiztosan kezelik a kerékpárt könnyű terepen. Rendkívüli állóképességre vagy komoly technikai tudásra nincs szükség!

Felszerelés: réteges, az időjárásnak megfelelő, kerékpározásra alkalmas ruházat (KESZTYŰ!, esőkabát, esetleg esőálló nadrág legyen mindenkinél). Bukósisak használata kötelező, akinek nincs saját sisakja, annak helyben biztosítunk. A túrára javasolt fejenként legalább 1-1,5 liter folyadék, illetve csoki, szendvics.

 

1) Találkozó helye, időpontja: Minden pénteken 15:00 órakor, Pilismarót, Köztársaság tér 9. (katolikus templom mögött)

2) Túra táv: 40-45 km

3) Szintemelkedés: 800 m

4) Visszaérkezés helye és időpontja: 19 óráig (pihenőktől függően változhat), Pilismarótra

5) Étkezés: túra ára étkezést nem tartalmaz, Dobogókőn és Dömösön lehet enni-inni

6) Túra ára tartalmazza: túraszervezés, túravezetés, kerékpárbérlés, bukósisakok

7) Túra ára nem tartalmazza: indulási pontra való utazás (oda-vissza), étkezés

8) Egyéb tudnivalók: min. 150 cm-es magasság és max. 105 kg-os testsúly mellett használhatók a kerékpárok. A túrán 16 év felett lehetséges a részvétel.

9) Részvételi díj: 12.000,- Ft /fő

A túra min. 4 fő részvétele esetén kerül megrendezésre! Előzetes bejelentkezés szükséges a +36-20-574-1863 telefonszámon, Gyurász Gábor túravezetőnél, legkésőbb csütörtök 19.00 óráig.

Túraszervező: Pilismarót, Maróti Kiskert >>>

 

Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.