Vizes élőhelyek világnapja – Téli séta a Selyem-réti láperdőben

Ócsai Tájház télen
2020
01
február
Helyszín: Ócsa
Besorolás: Könnyű séta

A vizes élőhelyek világnapja alkalmából az Ócsai Tájvédelmi körzet legkedveltebb kirándulóhelyét, a Selyemréti-tanösvényt vesszük célba.

Utunk a turjánvidék jellegzetes láperdő foltjain halad keresztül, ezeknek a vizes élőhelyeknek napjainkban kiemelt jelentősége van természetvédelmi szempontból, kiterjedésük ugyanis az elmúlt évszázadokban jelentősen visszaszorult. Túránkon a tanösvény menti láperdők téli arcát ismerhetjük meg jobban.

Előzetes bejelentkezés szükséges!

Vásárolja meg jegyét ONLINE ITT >>

Kérjük jelentkezzen be az alábbi ŰRLAPON!

Helyszín:

Ócsa

Túra hossza, időtartama:

3-4 km, 2-3 óra

Találkozó:

10:00 Selyem-réti tanösvény parkolója (GPS: 47.268265, 19.23046)

Részvételi díj:

1600 Ft/fő, kedvezményes: 900 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Berecz Tibor

E-mail:

bereczt@dinpi.hu

Telefon:

06705042382

Ócsai Tájvédelmi Körzet

Budapesttől mintegy 35 km-re, az Alföld és a Gödöllői-dombság találkozásánál helyezkedik el Ócsa község és az őt körülölelő turján-vidék, melyen 1975-ben jött létre az Ócsai Tájvédelmi Körzet 3.575 ha nagyságú területen.

Tovább

Ócsai Tájház

A vidék látnivalókban talán leggazdagabb része az Ócsai Tájvédelmi Körzet részét képező ócsai Öregfalu, amely máig megtartotta eredeti településszerkezetét, régi stílusú házait, élő néphagyományait. Itt még manapság sem ritka, hogy lovas kocsival, vagy népviseletbe öltözött emberekkel találkozunk.

Tovább

Selyem-réti tanösvény

Az Ócsai Tájvédelmi Körzetben található Selyem-réti tanösvény 6 állomása a védett természeti terület erdei élővilágát mutatja be. A terület a jellegzetes Duna-Tisza közi lápmedencék egyike, homokterületek közötti vizenyős mélyedés, ahol láperdők és láprétek váltakoznak egymással.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.