Virágok mindenhol – (nem csak) botanikai túra a Gombai-patak völgyében

Parlagi rózsa (Fotó: Vidra Tamás)
2020
06
június
Helyszín: Káva - Tápióság
Besorolás: Közepes túra

Februári túránk folytatásaként, most a virágpompás nyárelőben járjuk végig a Gombai-patak hangulatos mocsárrétjeit és fajgazdag löszgyepjeit, ahol a növényritkaságok mellett színpompás rovarokkal és madarakkal is megismerkedhetünk!

Fontos információk a járványügyi helyzetben, programjaink megtartásával kapcsolatban >>

A túra maximális létszáma 20 fő, ezért csak előzetes telefonos, vagy e-mailes bejelentkezés, és annak visszaigazolása után lehetséges a részvétel. A férőhelyek feltöltése a beérkező jelentkezések sorrendjében történik.

Az előzetes bejelentkezést a vidrat@dinpi.hu e-mail címen, vagy a 06/30-663-4650-es telefonszámon kérjük megtenni!

Helyszín:

Káva - Tápióság

Időpont:

2020. június 06. szombat 9:00-14:00

Túra hossza, időtartama:

8 km, 5 óra

Találkozó:

9.00, Káva, az egykori Vadász Büfé előtti parkolóban: 47.356871, 19.589419, a parkoló a falu központjától északra, mintegy 400 méterre helyezkedik el a Pándi út nagy kanyarja előtt.

Részvételi díj:

1600 Ft/fő, kedvezményes: 900 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Vidra Tamás

E-mail:

vidrat@dinpi.hu

Telefon:

06/30-663-4650

Tápió-Hajta Vidéke Tájvédelmi Körzet

A Pest-megye K-i részén elhelyezkedő Tápió-vidék Magyarország egyik különleges, természeti látnivalókban még bővelkedő tája. Meredek löszdombok, sivatagot idéző homokbuckák, az Alföld ősi arculatát felidéző mocsarak várják az ide látogató vendéget. Ehhez a Tápió-mente gazdag néprajzi hagyományai és az itt élők hamisítatlan vidéki vendégszeretete párosul. A Tápió-vidék három nagy tájegység, a Duna-Tisza-köze, a Tiszántúl és az Északi-középhegység találkozásánál fekszik, ami egy változatos, ritkaságokban gazdag élővilág kialakulását tette lehetővé. E sokszínűség védelmében jött létre 1998. júniusában a Tápió-Hajta Vidéke Tájvédelmi Körzet. A tájvédelmi körzet mozaikos elrendezésű, három nagyobb és kilenc kisebb részegysége elszórtan helyezkedik el. Területe 4515 ha, amelyből 182 ha fokozott védettséget élvez, utóbbiak csak engedéllyel, szakvezető irányításával tekinthetők meg.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.