Vércse-lesen a Kis Strázsa-hegyi kilátóban

Vörös vércse (Fotó: Berkó Gyöngyi)
2017
08
július
Helyszín: Esztergom
Besorolás: Könnyű séta

Túránk a természetvédelmi oltalom alatt álló Strázsa-hegy tanösvényen vezet, ahol megfigyelhetjük a területre jellemző védett növények és egyes állatfajok bátor példányait. A kilátó toronyból pedig, ha szerencsénk van, felülről is megpillanthatjuk a területen vadászó vörös vércséket, vagy a területüket őrző egerészölyveket!

A kilátó az ötvenes években épült. Az esztergomi repülőtér irányító tornya volt, mely a Pilis utolsó magaslatán épült. Innen körpanoráma nyílik az alatta elterülő Kisalföldi síkságtól a Gerecse vonulatain át a Pilis- és a Visegrádi-hegység ormaira és Dorog, illetve Esztergom városára. Látjuk a Bazilikát, a Mária-Valéria hidat, Párkányt, a távolban még Nyergesújfalu kéménye is feltűnik.

Előzetes bejelentkezés szükséges!


Helyszín:

Esztergom

Túra hossza, időtartama:

1,8 km, 1,5 óra

Találkozó:

9:00, Kökörcsin Ház parkolója (Esztergom kertváros, GPS: 47.74802, 18.73724)

Részvételi díj:

kedvezményes/családi: 750 Ft/fő

Kapcsolattartó:

dr. Jankainé Németh Szilvia

E-mail:

esztergom@dinpig.hu

Telefon:

+36 30 663 4614

Kökörcsin Ház

A Kökörcsin Ház a központja a Nemzeti Park helyi környezeti nevelésének, aminek keretében iskolai csoportok, egyesületek, turistacsoportok számára kínálunk programokat a ma már természetvédelmi oltalom alatt álló volt katonai gyakorlótéren.

Tovább

Strázsa-hegyi tanösvény

A Strázsa-hegy a Pilis és az egész nemzeti park nyugati peremén áll. A terület több mint száz évig katonai lőtérként funkcionált, ennek köszönhetően szinte érintetlenül megőrizte természeti értékeit.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.