Tollasok testközelből – Madárgyűrűzés a Jági-tónál

Téli vendég - süvöltő (Pyrrhula pyrrhula)
2020
18
január
Helyszín: Pilisszentiván
Besorolás: Könnyű séta

Télen a Jági-tónál, a kihelyezett madáretetőnél hatalmas a sürgés-forgás. Egymást követik sorban a madarak a finomabbnál finomabb falatokért.

Az év első  madárgyűrűzési bemutatóján, ha szerencsések vagyunk ritka téli madárvendégeinkkel is találkozhatunk.   Aki ellátogat programunkra, olyan kérdésekre is választ kaphat, hogy mióta gyűrűzzük a madarakat és miért? 

Előzetes bejelentkezés szükséges!


madárgyűrűzés természetvédelem Pilisszentiván süvöltő téli túra Jági-tó madáretető 

Helyszín:

Pilisszentiván

Túra hossza, időtartama:

1 km, 3 óra

Találkozó:

9:00, Pilisszentiván, Sportpálya, a Villa Negra előtt (GPS: 47.6120000, 18.8844100)

Részvételi díj:

1000 Ft/fő, kedvezményes: 600 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Tóthné Becsei Katalin

E-mail:

pilisilen@dinpi.hu

Telefon:

+36 30 511 1802

Jági tanösvény

Pilisszentiván mellett, a térképeken ma Vadász-rétként feltüntetett terület hagyományos neve Jági-rét volt, melyet a településen élő német lakosság használt.

Tovább

Pilisi Len Látogatóközpont

A BEMUTATÓHELY JELENLEG ZÁRVA TART! A Pilisszentivánon található megújult látogatóközpontunkban interaktív természetvédelmi kiállítás mutatja be a Szénások Európa Diplomás Terület élővilágát. A bemutatóhelyen vetítőterem, kültéri foglalkoztató terület, nyári konyha és vizesblokk ad lehetőséget gyerekcsoportok élményszerű foglalkoztatására.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.