Természetes életmód túrák – Méhtartás

Méhek (Forrás: BBC)
2020
03
július
Helyszín: Dinnyés
Besorolás: Könnyű séta

Közös ismerkedés a méhészkedés rejtelmeivel, egy méhcsalád életével és a méhlegelővel. A látogatók méhész álarc védelmében figyelhetik meg a méhek csodálatos társadalmát. 

A könnyed, 1 km-es túra végén látogatóink kecskefejésen és őzgida szoptatáson is részt vehetnek.

Előzetes bejelentkezés szükséges!

Helyszín:

Dinnyés

Időpont:

2020.07.03. 16-19 óráig

Túra hossza, időtartama:

1 km, 3 óra

Találkozó:

16:00, Dinnyési-fertő, Dinnyés, Rózsa u. – Rákóczi u. sarok, gólyafészek

Részvételi díj:

2200 Ft/fő, kedvezményes: 1500 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Fenyvesi László

E-mail:

fenyvesil@dinpi.hu

Telefon:

+36306634630

Dinnyési-fertő

A Dinnyési-fertő nem is olyan régen még a Velencei-tó szerves része volt, ma is jóformán csak a balatoni vasútvonal és az országút választja el a tó délnyugati részeitől. Védett, biztonságos vizein, nádasaiban számtalan madár talál ideális fészkelő és táplálkozóhelyet.

Tovább

Dinnyési-fertő TT

A Balaton felé vezető vasútvonal és a 7-es országút elkészülte előtt a Velencei-tó nádasai délnyugati irányban Dinnyés községig húzódtak. A vizes, nádas terület a Dinnyés-Kajtor csatorna (amely a Velencei-tó vízfeleslegét hivatott levezetni) két oldalán 1966 óta védett. A Velencei-tavon megnövekedett idegenforgalmi terhelés miatt az onnan kiszoruló védett madaraknak nyújt biztonságos, zavartalan élőhelyet.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.