Ugrás a fő tartalomra

TÉLI MADÁRETETÉS ÉS MADÁRKALÁCS KÉSZÍTÉS

Adventi madárkoszorú
2021
05
december
Helyszín: Jókai-kert
Besorolás: Könnyű séta

Várjuk a család apraja-nagyját egy kellemes délelőtti családi programra a svábhegyi Jókai-kertbe

A Magyarország madárvilágát bemutató kiállításban közismert és ritka fajokról hallhatunk érdekességeket. Beszélgetünk a téli madáretetés fontosságáról, leggyakoribb kerti madarainkról, s közben tobozokból és magvakból „madárbüfét” készítünk. Az elkészült madárkalácsok hazavihetők, vagy akár ki is függeszthetők a Jókai-kert fáira.

Kerti nyomozós játékunkon madaras tudásunkat tesztelhetjük, a helyes megfejtők között madáretetőt sorsolunk ki.

Zöld Boltunkban szebbnél szebb ajándéktárgyak, játékok és kiadványok közül lehet böngészni akár Mikulásra, akár Karácsonyra!

A programra meleg öltözet, kényelmes cipő viselése ajánlott, termoszban meleg tea is jól jöhet. :)

Időpont: 2021. december 5. vasárnap, 10-12 óráig

Kérjük, hogy a program kezdése előtt 10 perccel korábban érkezzenek!

Helyszín: Jókai-kert - 1121 Budapest, Költő u. 21.

Megközelítés: a Széll Kálmán térről induló 21-es vagy 21A buszról a Városkút megállónál kell leszállni, onnan 5 perc séta a kert.

 

Részvételi díj:

Teljes árú: 1700 Ft

Kedvezményes: 1000 Ft (diák, pedagógus, nyugdíjas)

Két, vagy több gyermek érkezése esetén a kísérő felnőttek (max. 2 fő) is kedvezményes jeggyel vehetnek részt a programon.

Regisztrációs jegy: 100 Ft (3 éven aluliak, fogyatékkal élők)

Fizetési módok: készpénz, bankkártya, SZÉP Kártya (K&H, MKB, OTP; valamennyi zseb). Köszönjük, ha a készpénzkímélő fizetési mód valamelyikét választja.

Ajánlott korosztály: családi program, amely mind az ovisoknak, kisiskolásoknak, kiskamaszoknak, mind a szülőknek egyaránt érdekes.

A programra előzetes regisztráció szükséges a rendezveny@dinpi.hu címen a résztvevők számának és egy telefonos elérhetőség megadásával.

Hasznos információk:

A programot szemerkélő esős időben is megtartjuk, csak zord időjárás esetén (vihar, felhőszakadás) töröljük. Ez esetben a résztvevőket e-mail-en keresztül értesítjük legkésőbb a program előtt 2 órával.

További információ: Kővári Anita, 30/663-4670

Várunk mindenkit szeretettel!

 

Szeretettel ajánljuk videónkat a madárkalács elkészítéséről.

Helyszín:

Jókai-kert

Időpont:

2021. december 5. vasárnap, 10-12 óráig

Túra hossza, időtartama:

1-2 km, 2 óra

Találkozó:

9:50 Jókai-kert - 1121 Budapest, Költő u. 21.

Részvételi díj:

Teljes árú: 1700,- Ft, kedvezményes (diák, nyugdíjas, pedagógus) 1000,- Ft

Kapcsolattartó:

Kővári Anita

Telefon:

30/663-4670

Jókai-kert

Jókai Mór életében meghatározó volt a természet- és kertszeretet. Kertészet iránti szenvedélyének hódolva vásárolta meg 1853-ban a Svábhegyen lévő telket - egy felhagyott kőbányát - a rajta álló házzal együtt. A területet borító sűrű bozót helyébe szőlőt és gyümölcsfákat telepített. A gyakori erős szél ellen hársat, juharféléket, szilt, barkócát (berkenyét), vadgesztenyét, diót ültetett, a ház körül kisebb díszparkot alakított ki. A svábhegyi családi ház kertjében zajló szüretek a magyar művészeti élet nagy eseményei voltak, a korabeli szellemi élet egyik központja alakult itt ki.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.