Tavaszi ébredés az erdőben

tavasz
2020
18
április
Helyszín: Oroszlány, Majk: a tó melletti parkoló
Besorolás: Könnyű séta

A túra során megismerkedhetünk a kora tavaszi virágszőnyeg növényeivel és az erdő madaraival.

A túra során megismerkedhetünk a kora tavaszi virágszőnyeg növényeivel és az erdő madaraival. Közben meglátogatunk néhány famatuzsálemet, és megismerkedünk a történetükkel.
Előzetes bejelentkezés szükséges!

Helyszín:

Oroszlány, Majk: a tó melletti parkoló

Időpont:

2020. április 18. szombat 8:00 - 12:00

Túra hossza, időtartama:

3 km, 3-4 óra

Találkozó:

8 óra, Oroszlány, Majk: a tó melletti parkoló

Részvételi díj:

1600 Ft/fő, kedvezményes: 900 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Riezing Norbert

Telefon:

+3620354-4359

Vértesi Tájvédelmi Körzet

Az Országos Környezet- és Természetvédelmi Hivatal 1976-ban hozta létre a Vértesi Tájvédelmi Körzetet, mely a hegységből 15.000 hektár nagyságú területet foglal magában. A tájvédelmi körzet megalapításának célja az volt, hogy a Tatabánya, Székesfehérvár, Mór által meghatározott, erősen iparosodott környezetben megőrizze és az utókornak átadható állapotban tartsa a Vértesben és környékén található természeti örökséget.
Mik ennek az örökségnek a jellegzetességei? Mindenek előtt az a biológiai sokféleség, a természetnek az a gazdagsága, mely a kedvező környezeti adottságok következtében ezen a viszonylag kis területen kialakult. Ez a nagyfokú változatosság megnyilvánul a földtani felépítésben, a domborzati és kitettségi viszonyokban, valamint a növény- és állatvilág változatosságában is.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.