Táj Nemzetközi Napja – Az eltűnt Duna-meder nyomában – Tájtörténeti túra

Elődeink nyomában – Ócsa
2020
24
október
Helyszín: Ócsai Tájház, Ócsa, Dr. Békési P. A. 4-6.
Besorolás: Közepes túra

Túránkon régi térképek segítségével derítjük ki, milyen is lehetett e táj évszázadokkal ezelőtt, hogyan és miért változott meg a táj arculata, és mely területek maradtak meg ősi állapotukban.

Az Ócsa környéki turjánvidéket a jégkorszakban maga a Duna alakította ki, a régi medrek nyomában pedig évszázadokon keresztül egy végtelen vízi világ terült el. Mára az ember jelenléte megváltoztatta a táj képét, ennek ellenére máig fellelhetőek a régmúlt korok bizonyítékai.

Túránkon régi térképek segítségével derítjük ki, milyen is lehetett e táj évszázadokkal ezelőtt, hogyan és miért változott meg a táj arculata, és mely területek maradtak meg ősi állapotukban. Útvonalunk során érintjük az öregfalut, mélyen fekvő lápréteket, művelt területeket és a híres pincesort!

Előzetes bejelentkezés szükséges!

VÁSÁROLJA MEG JEGYÉT ONLINE!

 

Helyszín:

Ócsai Tájház, Ócsa, Dr. Békési P. A. 4-6.

Időpont:

2020. október 24. szombat 10:00-15.00

Túra hossza, időtartama:

8-10 km, 4-5 óra

Találkozó:

10.00, Ócsai Tájház, Ócsa, Dr. Békési Panyik Andor u. 4-6.

Részvételi díj:

2200 Ft/fő, kedvezményes: 1500 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Berecz Tibor

E-mail:

bereczt@dinpi.hu

Telefon:

+36705042382

Ócsai Tájház

A vidék látnivalókban talán leggazdagabb része az Ócsai Tájvédelmi Körzet részét képező ócsai Öregfalu, amely máig megtartotta eredeti településszerkezetét, régi stílusú házait, élő néphagyományait. Itt még manapság sem ritka, hogy lovas kocsival, vagy népviseletbe öltözött emberekkel találkozunk.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.