Táj Nemzetközi Napja – A varázslatos Duna

A Duna-part Neszmélynél (Forrás: google.hu)
2020
24
október
Helyszín: Neszmély, Dunapart
Besorolás: Könnyű séta

Hangulatos sétát teszünk a Duna partján a koros magasba nyúló nyárfák lábainál, melyek megmutatják, hogy egykor milyen szép korú ligeterdők lehettek a Duna mentén.

A délelőtt folyamán az érdeklődők megismerkednek a Duna élővilágával. Nagy nagyítású spektívvel megmutatjuk a madárvilág életét. Hangulatos sétát teszünk a Duna partján a koros magasba nyúló nyárfák lábainál, melyek megmutatják, hogy egykor milyen szép korú ligeterdők lehettek a Duna mentén.

Helyszín:

Neszmély, Dunapart

Időpont:

2020. október 24. szombat 9.00

Túra hossza, időtartama:

3 km, 3 óra

Találkozó:

9.00, Neszmély Kajakház előtti parkoló

Részvételi díj:

2200 Ft/fő, kedvezményes: 1500 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Bátky Gellért

Telefon:

+36305838636

Gerecsei Tájvédelmi Körzet

A Dunántúli-középhegységet északkeleten a Dunazug-hegység zárja le. Ennek a hegységnek a részét képezi a Gerecse-hegység is, amelyet északon a Duna folyama, keleten a Zsámbéki-medence, délnyugaton a Tatai-medence, míg nyugaton a Kisalföld határolja. A Gerecse-hegység három részre osztható, ezek: a Nyugati-Gerecse, a Központi-Gerecse és a Keleti-Gerecse.
Az 1977-ben létrehozott Gerecsei Tájvédelmi Körzet legnagyobb része a Központi-Gerecsében helyezkedik el.
A Gerecsei Tájvédelmi Körzet területe 8 739 hektár, ebből fokozottan védett 1 365 hektár.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.