Szentjánosbogár túra

Szentjánosbogarak (Fotó: Kovács Imre)
2024
21
június
Helyszín: Tata, Angolpark
Besorolás: Könnyű séta

Fények játéka az éjszakában. Szentjánosbogarak a tatai Cseke-tó erdejében!

Az esti felfedező sétánk során körbejárjuk a Cseke-tavat. Megismerkedünk történetével és a környezetének kulturális örökségével. Túránk végén a teljes sötétben megérkezünk a tóparti öreg erdőbe, ahol hallgatjuk a rejtelmes állathangokat és körülöttünk megjelennek a szentjánosbogarak.

Előzetes bejelentkezés szükséges!

Helyszín:

Tata, Angolpark

Időpont:

Június 21. (péntek) 20:00

Túra hossza, időtartama:

3 km, 2 óra

Találkozó:

20:00 Tata, Csekeliget játszótér parkolója. (47.647422, 18.345033)

Részvételi díj:

Teljes árú: 2500,- Ft, kedvezményes (diák, nyugdíjas, pedagógus) 2000,- Ft

Kapcsolattartó:

Bátky Gellért

E-mail:

batkyg@dinpi.hu

Telefon:

+36 30 583 8636

Gerecsei Tájvédelmi Körzet

A Dunántúli-középhegységet északkeleten a Dunazug-hegység zárja le. Ennek a hegységnek a részét képezi a Gerecse-hegység is, amelyet északon a Duna folyama, keleten a Zsámbéki-medence, délnyugaton a Tatai-medence, míg nyugaton a Kisalföld határolja. A Gerecse-hegység három részre osztható, ezek: a Nyugati-Gerecse, a Központi-Gerecse és a Keleti-Gerecse. Az 1977-ben létrehozott Gerecsei Tájvédelmi Körzet legnagyobb része a Központi-Gerecsében helyezkedik el. A Gerecsei Tájvédelmi Körzet területe 8 739 hektár, ebből fokozottan védett 1 365 hektár.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.