Szent György-nap a majorságban

Agostyáni Ökofalu (Fotó: Sevcsik András)
2017
22
április
Helyszín: Agostyán
Besorolás: Könnyű séta

Pónilovaglással, s „zöldre született” bárányok simogatásával egybekötött beszélgetés a múlt s jelenkori természetközeli tájgazdaságról. Megtudhatjuk például azt is, hogy miért pont ebben az időszakban terelték ki a majorság állatait – kecskéket, birkákat és lovakat is – a téli szálláshelyükről a legelőkre és mit jelentett a tájban élő ember a régiségben, és mit jelent ma? Megismerkedhetünk a régi pásztorhagyományokkal és szokásokkal.

.

Helyszín:

Agostyán

Túra hossza, időtartama:

2-3 km, 3-4 óra

Találkozó:

9:30, Agostyán, Ökofalu parkolója (GPS: 47.663392, 18.400889)

Részvételi díj:

teljes árú: 1500 Ft/fő, kedvezményes: 750 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Czumpf Attila

Telefon:

+36 30 663 4651

Gerecsei Tájvédelmi Körzet

A Dunántúli-középhegységet északkeleten a Dunazug-hegység zárja le. Ennek a hegységnek a részét képezi a Gerecse-hegység is, amelyet északon a Duna folyama, keleten a Zsámbéki-medence, délnyugaton a Tatai-medence, míg nyugaton a Kisalföld határolja. A Gerecse-hegység három részre osztható, ezek: a Nyugati-Gerecse, a Központi-Gerecse és a Keleti-Gerecse.
Az 1977-ben létrehozott Gerecsei Tájvédelmi Körzet legnagyobb része a Központi-Gerecsében helyezkedik el.
A Gerecsei Tájvédelmi Körzet területe 8 739 hektár, ebből fokozottan védett 1 365 hektár.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.