Pisznicei kőfejtő túra

Pisznice (Fotó: Csonka Péter)
2020
13
június
Helyszín: Pusztamarót, emlékmű
Besorolás: Nehéz túra

A Gerecsében vezetett túránk során megismerkedünk Pisznice kőfejtőivel, történelmével, kőzeteivel, ősmaradványaival, valamint a különleges ritkaságairól méltán híres élővilágával.

Az érdeklődőket e táj egyedülálló hangulata fogadja! A túrát a HM Süttői Erdészetével közösen szervezzük. A túra előtt megemlékezünk a mohácsi csatavesztés után legtöbb áldozatot követelő pusztamaróti ellenállás hőseiről, köztük Dobozi Mihályról és feleségéről.
Helyszín:

Pusztamarót, emlékmű

Időpont:

2020. június 13. szombat 9:00-13:00

Túra hossza, időtartama:

8 km, 4-5 óra

Találkozó:

9.00, Pusztamarót, emlékmű

Részvételi díj:

2200 Ft/fő, kedvezményes: 1500 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Czumpf Attila

Telefon:

+36306634651

Gerecsei Tájvédelmi Körzet

A Dunántúli-középhegységet északkeleten a Dunazug-hegység zárja le. Ennek a hegységnek a részét képezi a Gerecse-hegység is, amelyet északon a Duna folyama, keleten a Zsámbéki-medence, délnyugaton a Tatai-medence, míg nyugaton a Kisalföld határolja. A Gerecse-hegység három részre osztható, ezek: a Nyugati-Gerecse, a Központi-Gerecse és a Keleti-Gerecse.
Az 1977-ben létrehozott Gerecsei Tájvédelmi Körzet legnagyobb része a Központi-Gerecsében helyezkedik el.
A Gerecsei Tájvédelmi Körzet területe 8 739 hektár, ebből fokozottan védett 1 365 hektár.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.