Őszi égi kószák

Csillagséták
2021
15
október
Helyszín: Csákányospuszta
Besorolás: Közepes túra

A bizonytalan időjárás miatt a túra elmarad!

Ezen a túrán ismét a vértesi kilátót látogatjuk meg. Utunk alatt az első negyedben levő Hold fog segíteni az esti tájékozódásban.

Mire visszaérünk a régi juhászathoz, a Hold már lenyugszik nem lesz zavaró az őszi égbolt galaxisainak távcsöves megfigyelésében. A keleti égbolton pedig már kelnek a téli égbolt csillagképei.

A túrát a tatabányai MCE Amatőrcsillagászati Klubbal közösen szervezzük.

Előzetes bejelentkezés szükséges!

Túra csak minimum 10 fővel  indul. 

 

Helyszín:

Csákányospuszta

Időpont:

2021. október 15.

Túra hossza, időtartama:

6 km, 4 óra

Találkozó:

18.00 Szárligethez közeli Birka Csárda parkolója a 100-as főút mellett (vonattal: Szárligetig, majd az országos kéktúra mentén gyalog a túra kiindulópontjához)

Részvételi díj:

Teljes árú: 2300,- Ft/fő, kedvezményes (diák, nyugdíjas, pedagógus) 1600,- Ft/fő

Kapcsolattartó:

Csóka Szilvia

E-mail:

csokasz@dinpi.hu

Telefon:

+36 30 900 4491

Vértesi Tájvédelmi Körzet

Az Országos Környezet- és Természetvédelmi Hivatal 1976-ban hozta létre a Vértesi Tájvédelmi Körzetet, mely a hegységből 15.000 hektár nagyságú területet foglal magában. A tájvédelmi körzet megalapításának célja az volt, hogy a Tatabánya, Székesfehérvár, Mór által meghatározott, erősen iparosodott környezetben megőrizze és az utókornak átadható állapotban tartsa a Vértesben és környékén található természeti örökséget.
Mik ennek az örökségnek a jellegzetességei? Mindenek előtt az a biológiai sokféleség, a természetnek az a gazdagsága, mely a kedvező környezeti adottságok következtében ezen a viszonylag kis területen kialakult. Ez a nagyfokú változatosság megnyilvánul a földtani felépítésben, a domborzati és kitettségi viszonyokban, valamint a növény- és állatvilág változatosságában is.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.