Örökségünk Napja – Családi Nap a Jókai-kertben

Jókainap2017
2017
16
szeptember
Helyszín: Budapest
Besorolás: Rendezvény

Családi napot tartunk a DINPI, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a Petőfi Irodalmi Múzeum közös szervezésében.

A nap folyamán előadások, izgalmas természetismereti vetélkedő, totyogós játszóház, élő társasjáték, ingyenes tárlatvezetés a Jókai Emlékszobában, vezetett irodalomtörténeti és odúismereti séták várják látogatóinkat, továbbá megtekinthető „Magyarország madárvilága” c. kiállítás is.
Mindezen felül pedig egész nap várja az érdeklődőket a Cincér piac, MME Bolt és az irodalmi apróságok vására.

Helyszín:

Budapest

Időpont:

10.00-17.00

Találkozó:

Jókai-kert (Budapest XII., Költő u. 21., GPS: 47.49847, 18.99274)

Részvételi díj:

ingyenes

Kapcsolattartó:

Lichter Katalin

E-mail:

lichterk@dinpi.hu

Telefon:

+36 30 269 9429

Jókai-kert

Jókai Mór életében meghatározó volt a természet- és kertszeretet. Kertészet iránti szenvedélyének hódolva vásárolta meg 1853-ban a Svábhegyen lévő telket - egy felhagyott kőbányát - a rajta álló házzal együtt.
A területet borító sűrű bozót helyébe szőlőt és gyümölcsfákat telepített. A gyakori erős szél ellen hársat, juharféléket, szilt, barkócát (berkenyét), vadgesztenyét, diót ültetett, a ház körül kisebb díszparkot alakított ki. A svábhegyi családi ház kertjében zajló szüretek a magyar művészeti élet nagy eseményei voltak, a korabeli szellemi élet egyik központja alakult itt ki.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.