Ugrás a fő tartalomra

Orchideák lencsevégen

Bíboros kosbor (Orchis purpurea)
2022
07
május
Helyszín: Csákvár
Besorolás: Közepes túra

Séta a Haraszt-hegyi tanösvényen orchideák között.

Séta a Haraszt-hegyi tanösvényen, ahol gyönyörködhetünk a bíboros kosborokban, a nagyezerjófüvekben, s közben meghatározzuk az utunkba kerülő madarakat. Fényképezőgépüket ne felejtsék otthon! Miközben a terület élővilágával ismerkedünk, gyönyörű fotókat készíthetünk a tavaszi virágokról, a karsztbokorerdőről, és az elénk táruló körpanoráma is igen hálás témát nyújt. Amatőröknek és profi fotósoknak egyaránt ajánljuk!    

A programra előre szükséges jegyet vásárolni. Jegyvásárlás >>>
 

Helyszín:

Csákvár

Időpont:

2022. május 7.

Túra hossza, időtartama:

3,5 km, 3 óra (plusz 1 óra pihenő, fotózás)

Találkozó:

09.00 Csákváron a Gánti út végén lévő parkolóban, a Haraszt-hegyi tanösvény induló pontján

Részvételi díj:

Teljes árú: 1800,- Ft, kedvezményes 1100,- Ft

Kapcsolattartó:

Halász Antal

E-mail:

halasza@dinpi.hu

Haraszt-hegyi tanösvény

A Vértes hegység déli oldalában meredek sziklaletörésekkel, mély völgyekkel és kopár dolomitlejtőkkel tagolt, változatos tájat találunk. A déli fekvésű, csapadékszegény hegyoldalakon mediterrán tájakra emlékeztető éghajlat alakult ki, s ennek megfelelően a növényzet is bővelkedik mediterrán, szubmediterrán elemekben. A tanösvényt bejárva ezeket a melegkedvelő növényeket ismerhetjük meg, tarkítva a dolomitra jellemző ritka növényekkel.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.