Orchideák lencsevégen

Bíboros kosbor (Orchis purpurea)
2024
11
május
Helyszín: Csákvár
Besorolás: Közepes túra

Séta a Haraszt-hegyi tanösvényen orchideák között.

Séta a Haraszt-hegyi tanösvényen, ahol gyönyörködhetünk a bíboros kosborokban, a nagyezerjófüvekben, s közben meghatározzuk az utunkba kerülő madarakat. Fényképezőgépüket ne felejtsék otthon! Miközben a terület élővilágával ismerkedünk, gyönyörű fotókat készíthetünk a tavaszi virágokról, a karsztbokorerdőről, és az elénk táruló körpanoráma is igen hálás témát nyújt. Amatőröknek és profi fotósoknak egyaránt ajánljuk!    

A programra kizárólag ONLINE vásárolható jegy:

Helyszíni jegyvásárlás nem lehetséges!

 
 

Helyszín:

Csákvár

Időpont:

2024. május 11.

Túra hossza, időtartama:

3,5 km, 3 óra (plusz 1 óra pihenő, fotózás)

Találkozó:

9:00 Csákváron a Gánti út végén lévő parkolóban, a Haraszt-hegyi tanösvény induló pontján

Részvételi díj:

Teljes árú jegy: 2 600 Ft/fő kedvezményes (diák, nyugdíjas, pedagógus) jegy: 1 600 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Klébert Antal

E-mail:

kleberta@dinpi.hu

Telefon:

06 70 330 38 54

Haraszt-hegyi tanösvény

A Vértes hegység déli oldalában meredek sziklaletörésekkel, mély völgyekkel és kopár dolomitlejtőkkel tagolt, változatos tájat találunk. A déli fekvésű, csapadékszegény hegyoldalakon mediterrán tájakra emlékeztető éghajlat alakult ki, s ennek megfelelően a növényzet is bővelkedik mediterrán, szubmediterrán elemekben. A tanösvényt bejárva ezeket a melegkedvelő növényeket ismerhetjük meg, tarkítva a dolomitra jellemző ritka növényekkel.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.