Ugrás a fő tartalomra

Ócsai Gazdanap

Gazdanapi csendélet
2023
21
október
Helyszín: Ócsai Tájház
Besorolás: Rendezvény

Az ócsai és környékbeli gazdálkodók, kézművesek vásárral egybekötött bemutatkozása. 

Savanyúkáposzta-készítés, kemencében sült finomságok kóstolója, lovaskocsizás, népi játszóudvar, élőszavas mesemondás, mesterség bemutatók kicsiknek és nagyoknak.

Előzetes bejelentkezés: A jelentkezés a túra előtt 2-3 héttel indul.

Helyszín:

Ócsai Tájház

Időpont:

2023. október 21. szombat 10:00

Találkozó:

Ócsa, Lőrinc u.1. ; GPS: 47.289530, 19.226851

Részvételi díj:

Teljes árú: 2.300 Ft/fő Kedvezményes: 1.650 Ft/fő Helyi lakosoknak: 1.100 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Kormos Rebeka

E-mail:

ocsaitajhaz@dinpi.hu

Telefon:

+36 30 494 3368

Ócsai Tájvédelmi Körzet

Budapesttől mintegy 35 km-re, az Alföld és a Gödöllői-dombság találkozásánál helyezkedik el Ócsa község és az őt körülölelő turján-vidék, melyen 1975-ben jött létre az Ócsai Tájvédelmi Körzet 3.575 ha nagyságú területen.

Tovább

Ócsai Tájház

A vidék látnivalókban talán leggazdagabb része az Ócsai Tájvédelmi Körzet részét képező ócsai Öregfalu. A település központja máig megtartotta eredeti szerkezetét, régi stílusú házait,  több száz éves Árpád-kori templomát és élő néphagyományait. A természeti értékek mellett kultúr-, és vallástörténeti valamint néprajzi értékeket mutatunk be az idelátogatóknak. A XIII. századi román stílusú, háromhajós, kereszthajós bazilika és a XVIII. századot idéző tájházegyüttes igazi időutazásra hívja a látogatókat.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.