ÓCSAI GAZDANAP

Ócsai Gazdanap 2023
2023
21
október
Helyszín: Ócsai Tájház
Besorolás: Rendezvény

Szeretettel várjuk  Önöket hagyományos gazdálkodók és kézművesek vásárára! Ezen a családi napon a vidék legjavát kínálják a gazdák. Kézműveseink bemutatják mesterfogásaikat.

 

A gyermek-, és játszóudvar egész nap foglalkozásokkal várja az aprónépet, de a nagyobbak és a szülők is kedvükre alkothatnak majd.

A délelőtti órákban hagyományosan, tökfaragásra is lesz lehetőség. Az alkotásokat "Tökfej versenyre" lehet majd benevezni. A díjazottak értékes portékákkal gazdagodnak.

Napközben lovaskocsikkal lesz mód egy közeli tanya meglátogatására is, ahol a gyerekek megismerhetik az állattartás apró-cseprő feladatait.

A házi finomságokból napközben kóstolókkal is várják a vendégeket a helyi termelők.

PROGRAM ELEMEK:

Vásáros udvar - termények, szavanyúság, lekvár, méz, szörp, bor, pálinka, füstölt húsárú, mézeskalács, Marchili&Milchili termékek - Kézműves udvar - vessző, gyékény, kerámia, bőr, textil termékek, kés, ékszer és természetes alapanyagú játékok - Tökfaragás és terménydíszek készítése Bábelőadás és hangszerbemutató Piros lábosos nosztaliga játék Kézimunka műhely (hímzés, horgolás) Lovaskocsival tanya látogatás Rákosi vipera védelmét bemutató stand, játékos feladatookkal és mesével

RÉSZVÉTELI DÍJAK:

Teljes árú: 2.300 Ft/fő

Kedvezményes (családi, gyermek, pedagógus) jegy: 1.650 Ft/fő

3 év alatti gyermekeknek csak 100 Ft/totyogó

Helyi lakosok számára: 1.100 Ft/fő

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS:

Rendezvényünk népszerűsége és befogadóképessége miatt javasoljuk, hogy előzetes jegyváltással biztosíták helyeiket.

A program napján a helyben jegyetváltók általában hosszú sorokban várakoznak. Előre jegyet váltott vendégeinknek külön bejáraton gyorsított bejutási lehetőséget biztosítunk, amennyiben kinyomtatott jegyüket magukkal hozzák.

 

Az online jegyek átruházhatóak, nem névhez kötöttek.

REGISZTRÁCIÓ:

Előzetes bejelentkezésükkel megkönnyítik szervezési feladatinkat.

Regisztrációs felület: https://forms.gle/RZ8Z2eUxrJ8tHSUu7

A rendezvény a LIEF HUNVIPHAB projekt támogatásával valósul meg. ????????

Helyszín:

Ócsai Tájház

Időpont:

2023. október 21. szombat 10:00

Találkozó:

Ócsa, Lőrinc u.1. ; GPS: 47.289530, 19.226851

Részvételi díj:

Teljes árú: 2.300 Ft/fő Kedvezményes: 1.650 Ft/fő Helyi lakosoknak: 1.100 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Kormos Rebeka

E-mail:

ocsaitajhaz@dinpi.hu

Telefon:

+36 30 494 3368

Ócsai Tájvédelmi Körzet

Budapesttől mintegy 35 km-re, az Alföld és a Gödöllői-dombság találkozásánál helyezkedik el Ócsa község és az őt körülölelő turján-vidék, melyen 1975-ben jött létre az Ócsai Tájvédelmi Körzet 3.575 ha nagyságú területen.

Tovább

Ócsai Tájház

A vidék látnivalókban talán leggazdagabb része az Ócsai Tájvédelmi Körzet részét képező ócsai Öregfalu. A település központja máig megtartotta eredeti szerkezetét, régi stílusú házait,  több száz éves Árpád-kori templomát és élő néphagyományait. A természeti értékek mellett kultúr-, és vallástörténeti valamint néprajzi értékeket mutatunk be az idelátogatóknak. A XIII. századi román stílusú, háromhajós, kereszthajós bazilika és a XVIII. századot idéző tájházegyüttes igazi időutazásra hívja a látogatókat.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése

A rákosi vipera természetvédelmi helyzetének javítása a Pannon régióban - LIFE HUNVIPHAB

Folyamatban

Az elnyert LIFE támogatás 2019 és 2025 között biztosítja a magyarországi rákosi vipera állomány védelmével kapcsolatos tevékenységeket. A projekt keretén belül a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság (DINPI), a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság (KNPI), a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság (FHNPI), a Fővárosi Állat- és Növénykert (FÁNK), valamint az Agrárminisztérium (AM) szakemberei dolgoznak együtt a hazai rákosi vipera állományok természetvédelmi helyzetének javítása érdekében.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.