Nőszirom túra a Nyík-réten

A Natura 2000 nap alkalmából megtartott program 2.
2022
21
május
Helyszín: Nagykáta
Besorolás: Közepes túra

A Nagykátától keletre elterülő Nyík-rét a természeti csodák valóságos tárháza. 

Virágpompás kaszálók, madaraktól hangos legelők, rejtelmes mocsarak együtt, egy helyen. A túra során megmásszuk a Meggyes-halmot, ahonnan gyönyörű rálátás nyílik a végeláthatatlannak tűnő pusztára. Vizsgálódásunk középpontjába a ritka növények kerülnek, melyek közül kiemelkedik az ezerszám pompázó fátyolos nőszirom tömege.

A Natura 2000 nap alkalmából megtartott program.

A programra csak a >>jegymester.hu<< felületen, előzetesen lehet jegyet vásárolni! Helyszíni jegyvásárlásra nincs lehetőség!

 

 

Helyszín:

Nagykáta

Időpont:

2022. május 22. 9:00-14.00

Túra hossza, időtartama:

8,5 km, 5 óra

Találkozó:

9.00-kor a 31-es főút mellett a Nagykáta és Jászberény között elterülő Egreskátai-major előtt

Részvételi díj:

Teljes árú: 2400,- Ft/fő, kedvezményes (diák, nyugdíjas, pedagógus) 1700,- Ft/fő

Kapcsolattartó:

Vidra Tamás

E-mail:

vidrat@dinpi.hu

Telefon:

06-30/663-4650 (munkaidőben)

Tápió-Hajta Vidéke Tájvédelmi Körzet

A Pest vármegye K-i részén elhelyezkedő Tápió-vidék Magyarország egyik különleges, természeti látnivalókban még bővelkedő tája. Meredek löszdombok, sivatagot idéző homokbuckák, az Alföld ősi arculatát felidéző mocsarak várják az ide látogató vendéget. Ehhez a Tápió-mente gazdag néprajzi hagyományai és az itt élők hamisítatlan vidéki vendégszeretete párosul. A Tápió-vidék három nagy tájegység, a Duna-Tisza-köze, a Tiszántúl és az Északi-középhegység találkozásánál fekszik, ami egy változatos, ritkaságokban gazdag élővilág kialakulását tette lehetővé. E sokszínűség védelmében jött létre 1998. júniusában a Tápió-Hajta Vidéke Tájvédelmi Körzet. A tájvédelmi körzet mozaikos elrendezésű, három nagyobb és kilenc kisebb részegysége elszórtan helyezkedik el. Területe 4515 ha, amelyből 182 ha fokozott védettséget élvez, utóbbiak csak engedéllyel, szakvezető irányításával tekinthetők meg.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.