Naplemente a Budaörsi Kopárok felett

A Budaörsi Kopárok, a szarvas álganéjtúró élőhelye 2018 júliusában (Fotó: Merkl Ottó)
2020
29
augusztus
Helyszín: Budapest XII
Besorolás: Könnyű séta

Legújabb túránk során bemutatjuk a főváros közvetlen közelében található fokozottan védett terület történetét és különleges természeti értékeit. 

A mindenki számára könnyedén teljesíthető séta során több állomás is szól majd a hajdan itt zajló vitorlázórepülésről és motoros versenyekről, melynek nyomai a mai napig fájó sebként látszanak a Kopárokon.  A túra az újonnan átadott Gubóvirág tanösvényen halad. 

A program során megtekintjük a legszebb pompájában virágzó, fokozottan védett magyar gurgolyát, mely kizárólag hazánkban nő. A túra fénypontjaként a Budaörs feletti naplementében gyönyörködhetünk.

A túrán részt vevők  Gubóvirág tanösvény füzetet kapnak ajándékba!

Előzetes bejelentkezés szükséges!

Vásárolja meg jegyét ONLINE itt!

Helyszín:

Budapest XII

Túra hossza, időtartama:

, 2 óra

Találkozó:

18.00, Csillebérc, KFKI buszvégállomás (47.486904, 18.953599)

Részvételi díj:

1600 Ft/fő, kedvezményes: 900 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Mocsári Dezső Vazul

E-mail:

mocsariv@dinpi.hu

Telefon:

+36 30 153 0984

Budai Tájvédelmi Körzet

A Budai-hegyek fokozódó beépülése, a természetes élőhelyek egyre gyorsuló pusztulása, nemcsak az élővilágot, de a folyamatot gerjesztő lakosság testi és lelki egészségét egyaránt veszélyeztetni kezdte. Így 1978-ban létrejött, a Budai-hegység nagy részének jogi védelmét biztosító, 10528 hektár területű Budai Tájvédelmi Körzet. Igaz, a budai térségben kisebb-nagyobb területeket már a korábbi években védetté nyilvánítottak, de a terület átfogó védelme csak ekkor valósult meg.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.