Mezítláb a Felső-Tápióban

Mezítláb a Felső-Tápióban (Fotó: Németh András)
2021
26
június
Helyszín: Tápió híd
Besorolás: Közepes túra

Hódrágta fák, szitakötők tánca, sekély, akár kilométeren keresztül gázolható szakaszok. Résztvevőink a saját szemükkel láthatják a legeltetéssel történő területkezelés mindennapjait, és jótékony hatását egy patakszakasz természetszerűvé válásában. 

Javasolt lábbeli: túraszandál vagy egyéb olyan vízben történő gázolást lehetővé tevő strandpapucs, amely a lábon jól rögzül és a több kilométeres túra megtehető benne. A túra mezítláb is teljesíthető, de a vízparton a legelőkre jellemző, olykor tüskékkel felvértezett növényfajok természetesen jelen vannak, illetve a mederben sem lehet kizárni üvegszilánkok és egyéb emberi tevékenység által behordott hulladékok jelenlétét.

Előzetes bejelentkezés  szükséges!

Helyszín:

Tápió híd

Időpont:

2021. június 26.

Túra hossza, időtartama:

7 km, 4 óra

Találkozó:

9.00 Szentmártonkátát Tápiósággal összekötő földút Tápión lévő hídjánál

Részvételi díj:

Teljes árú: 2300,- Ft/fő, kedvezményes (diák, nyugdíjas, pedagógus) 1600,- Ft/fő

Kapcsolattartó:

Németh András

E-mail:

nemetha@dinpi.hu

Telefon:

06-30/236-8351 (munkaidőben)

Tápió-Hajta Vidéke Tájvédelmi Körzet

A Pest vármegye K-i részén elhelyezkedő Tápió-vidék Magyarország egyik különleges, természeti látnivalókban még bővelkedő tája. Meredek löszdombok, sivatagot idéző homokbuckák, az Alföld ősi arculatát felidéző mocsarak várják az ide látogató vendéget. Ehhez a Tápió-mente gazdag néprajzi hagyományai és az itt élők hamisítatlan vidéki vendégszeretete párosul. A Tápió-vidék három nagy tájegység, a Duna-Tisza-köze, a Tiszántúl és az Északi-középhegység találkozásánál fekszik, ami egy változatos, ritkaságokban gazdag élővilág kialakulását tette lehetővé. E sokszínűség védelmében jött létre 1998. júniusában a Tápió-Hajta Vidéke Tájvédelmi Körzet. A tájvédelmi körzet mozaikos elrendezésű, három nagyobb és kilenc kisebb részegysége elszórtan helyezkedik el. Területe 4515 ha, amelyből 182 ha fokozott védettséget élvez, utóbbiak csak engedéllyel, szakvezető irányításával tekinthetők meg.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.