Márton-napi lámpás séta a Jókai-kertben

Jókai-kert kilátás
2020
07
november
Helyszín: Jókai-kert, Budapest XII., Költő u. 21.
Besorolás: Könnyű séta

Családi programunkon Márton-napi lámpást készítünk, a madárkiállításon mindenki testközelből szemlélheti meg kedvenc madarait, majd amint szürkülni kezd, bejárjuk Jókai Mór egykori birtokát.

Családi programunkon Márton-napi lámpást készítünk, a madárkiállításon mindenki testközelből szemlélheti meg kedvenc madarait, majd amint szürkülni kezd, bejárjuk Jókai Mór egykori birtokát. Ha szerencsénk lesz, láthatunk fejünk fölött cikázó denevért, vackára igyekvő sünt vagy éppen rókát. A séta végére jócskán be is sötétedik, s a rózsakertből megcsodálhatjuk Budapest fényeit.

Előzetes regisztráció szükséges a rendezveny@dinpi.hu címen.

Helyszín:

Jókai-kert, Budapest XII., Költő u. 21.

Időpont:

2020. november 7. szombat, 15:00-17:00

Túra hossza, időtartama:

0,5 km, 2 óra

Találkozó:

15.00, Jókai-kert, Budapest XII., Költő u. 21.

Részvételi díj:

1600 Ft/fő, kedvezményes: 900 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Kővári Anita

E-mail:

rendezveny@dinpi.hu

Telefon:

+36306634670

Jókai-kert

Jókai Mór életében meghatározó volt a természet- és kertszeretet. Kertészet iránti szenvedélyének hódolva vásárolta meg 1853-ban a Svábhegyen lévő telket - egy felhagyott kőbányát - a rajta álló házzal együtt. A területet borító sűrű bozót helyébe szőlőt és gyümölcsfákat telepített. A gyakori erős szél ellen hársat, juharféléket, szilt, barkócát (berkenyét), vadgesztenyét, diót ültetett, a ház körül kisebb díszparkot alakított ki. A svábhegyi családi ház kertjében zajló szüretek a magyar művészeti élet nagy eseményei voltak, a korabeli szellemi élet egyik központja alakult itt ki.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.