MAGYAR NEMZETI PARKOK HETE – Óriások az égen

Budapesti látkép – esti panoráma a Sas-hegyről (Fotó: Berkó Gyöngyi)
2017
04
július
Helyszín: Budapest
Besorolás: Könnyű séta

Szürkületkor induló túránkon a Sas-hegy különleges flóráját és faunáját bemutatva láthatjuk a város fokozatosan kigyúló fényeit, illetve hogy hogyan burkolóznak fényárba Budapest híres épületei. A túra során kitérünk ennek élőlényekre és emberre gyakorolt hatásaira (fényszennyezés). A túra után a kilátópontból kémleljük az eget – a Naprendszer 2 legnagyobb bolygóját, a Jupitert és a Szaturnuszt figyeljük meg távcsöveinkkel.

Az óriásbolygók nagy légkörük, felhőzetük miatt tiszta idő esetén jól látszódnak, a Jupiter szépen kivehető 4 nagyobb holdjával, forgószél által keltett vörös foltjával, a Szaturnusz pedig látványos gyűrűivel. A túrára érdemes elhozni a vadász távcsöveket és az okos telefonokat! A túrát az MCE Felsőgallai Amatőrcsillagász Klubbal közösen szervezzük.

Előzetes bejelentkezés szükséges!

Előtte várjuk szeretettel 17:30-kor kezdődő "Feketétől-Feketéig – Fotós kalandok a Duna mentén" című előadásunkra is! A híres magyar fotós házaspár élménybeszámolója. Bővebben >>

Helyszín:

Budapest

Túra hossza, időtartama:

850 m, 3 óra

Találkozó:

19:30, Sas-hegyi Látogatóközpont (Budapest XI., Tájék u. 26., GPS: 47.48237, 19.01791)

Részvételi díj:

kedvezményes/családi: 1000 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Kremnicsán János

E-mail:

sashegy@dinpig.hu

Telefon:

+36 30 408 4370

Sas-hegyi Látogatóközpont

A Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület megújult Látogatóközpontja minden korosztály számára tartogat izgalmakat. A Menedék a betontengerben című interaktív kiállítás megtekintése után sétáljunk fel az emeleti panorámateraszra, ahonnan pazar budapesti kilátás tárul elénk, sőt webkameránk segítségével a környék ragadozó madarainak szemszögéből is pásztázhatjuk a tájat.

Tovább

Sas-hegy tanösvény

A Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület különleges természeti értékeket őriz a lüktető főváros felett 250 m-rel.

Tovább

Budai Sas-hegy TT

"A budai hegyek egyik legérdekesebb életközösségét a Sas-hegyen találjuk, bár messziről kopár sziklás képet mutat, amelyen csak itt-ott zöldell egy-egy árva feketefenyő vagy orgonabokor. De ez csak a látszat, amellyel csak a felületes szemlélő elégszik meg, közelebbi vizsgálattal kiderül, hogy Budapest egyik legérdekesebb élőhelye, amelyhez hasonlót Visegrádtól az Al-Dunáig nem találunk."
(Dr. Pénzes Antal)

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.