Madárhangos esti áhítat a dinnyési Madárdal tanösvényen

Barkós cinege (Panurius biarmicus) Fotó: Berkó Gyöngyi
2021
08
május
Helyszín: Dinnyés
Besorolás: Könnyű séta

Túra és madárgyűrűzés a dinnyési Madárdal tanösvényen

A faluban, a csalitosban, a nádasban, a vízen, a réten és a tocsogóban mindenütt szólnak a madarak. Túránk során időnként megállva, teljesen elcsendesedve ezeket hallgatjuk meg. 

A programhoz madárgyűrűzés is tartozik. Kis énekesmadarakat engedhetnek szabadon a látogatók. 

 

Előzetes bejelentkezés szükséges!  Túljelentkezés esetén másik túrát is indítunk másik időpontban.

FONTOS! A bemutatóhelyeken és programjainkon kizárólag védettségi igazolvánnyal lehetséges a részvétel! Ennek a meglétét és érvényességét a helyszínen ellenőrizzük. A programon az igazolvánnyal rendelkezők mellett - a védettségi igazolvánnyal nem rendelkező -  kiskorú hozzátartozók is részt vehetnek.
 
Arra kérünk minden látogatót, hogy továbbra is vigyázzanak a saját és mások egészségére, a járványügyi előírásokat pedig továbbra is tartsuk be!

Helyszín:

Dinnyés

Időpont:

2021. május 08. szombat 19.00 -21.00

Túra hossza, időtartama:

2 km, 3 óra

Találkozó:

19 óra Dinnyés, Rózsa u. sarka

Részvételi díj:

Teljes árú: 2300,- Ft, kedvezményes 1600,- Ft

Kapcsolattartó:

Fenyvesi László

E-mail:

fenyvesil@dinpi.hu

Telefon:

+36 306634630

Dinnyési-fertő

A Dinnyési-fertő nem is olyan régen még a Velencei-tó szerves része volt, ma is jóformán csak a balatoni vasútvonal és az országút választja el a tó délnyugati részeitől. Védett, biztonságos vizein, nádasaiban számtalan madár talál ideális fészkelő és táplálkozóhelyet.

Tovább

Madárdal tanösvény

A 2010-ben létrehozott Madárdal tanösvény jeleként nádasaink ritka, féltett madarát, a csilingelő hangú barkóscinegét választottuk.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.