Madárgyűrűzés és madáretetés Dinnyésen

Téli madáretetés (Fotó: Berkó Gyöngyi)
2023
14
január
Helyszín: Dinnyés
Besorolás: Könnyű séta

Egészen közeli ismeretséget köthetünk a madáretető vendégeivel.

Madáretetési módszertani bemutató is várható. Ha nincs nagy hó, akkor könnyű sétára készüljünk a Dinnyési-fertő partjára, ahol kis szerencsével rókát és réti sast is láthatunk. 

Előzetes bejelentkezés szükséges!

Helyszín:

Dinnyés

Időpont:

2023. január 14.

Túra hossza, időtartama:

2 km, 3 óra

Találkozó:

9:00 Dinnyés, Rákóczi u. és Rózsa u. sarka a gólyafészeknél

Részvételi díj:

Teljes árú: 2200,- Ft, kedvezményes (diák, nyugdíjas, pedagógus) 1400,- Ft

Kapcsolattartó:

Fenyvesi László

E-mail:

fenyvesil@dinpi.hu

Telefon:

306634630

Dinnyési-fertő

A Dinnyési-fertő nem is olyan régen még a Velencei-tó szerves része volt, ma is jóformán csak a balatoni vasútvonal és az országút választja el a tó délnyugati részeitől. Védett, biztonságos vizein, nádasaiban számtalan madár talál ideális fészkelő és táplálkozóhelyet.

Tovább

Dinnyési-fertő TT

A Balaton felé vezető vasútvonal és a 7-es országút elkészülte előtt a Velencei-tó nádasai délnyugati irányban Dinnyés községig húzódtak. A vizes, nádas terület a Dinnyés-Kajtor csatorna (amely a Velencei-tó vízfeleslegét hivatott levezetni) két oldalán 1966 óta védett. A Velencei-tavon megnövekedett idegenforgalmi terhelés miatt az onnan kiszoruló védett madaraknak nyújt biztonságos, zavartalan élőhelyet.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.